Torró: “Camps recorre a criteris pseudocientífics per rellançar la seua política irracional de transvasaments i, de pas, demanar diners a Europa”

Imaginació que no en falte. Cal reconéixer-li al PP alguns mèrits; inútils o contraproduents per als interessos generals, però mèrits, al cap i a la fi. Entre ells destaca la seua capacitat d'aprofitar qualsevol cosa per tal d'aparentar que tenen propostes i justificacions per a les mateixes. A la nota que segueix no es fa explícit, però el que hi ha darrere d'arguments que semblen rocambolescs és una análisi científica sèria... manipulada per a justificar forçadament coses que no es dedueixen d'ella (probablement hi van en contra, fins i tot). Resulta que l'urbanització excessiva del litoral mediterrani de la Península Ibèrica ha deteriorat els espais humits (per excés de construcció, deforestació i sobreconsum d'aigua). Això sembla influir en el règim de precipitacions: plou (i plourà) menys, amb un marcat canvi estacional (menys pluja a l'estiu i la tardor i més a l'hivern i la primavera) i de règim (menys pluges de ponent i menys tronades d'estiu), i, també, amb un descens de la quantitat de precipitacions molt marcat a l'interior que contrasta amb l'increment de les mateixes a primera línia de costa. Algú ha suggerit que els transvassaments (el de l'Ebre, verbigràcia) pot ajudar a compensar aquest procés i regenerar zones humides i forests. Aquests experts (i Camps, evidentment), que justifiquen la seua proposta sobre la base que que l'aigua de l'Ebre procedeix del mateix mar que la nostra,  s'obliden (o menystenen) que alimenta la principal zona humida de la costa mediterrània de la Península Ibèrica. No seria més raonable anar a l'arrel del problema (evitant i revertint el model urbanístic) en comptes de proposar solucions que, en el millor dels casos, generarien nous problemes a altres espais?

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic i cap de llista d’EUPV per Alacant ha qualificat de “barbaritat” i “d’oportunisme pseudocientífic” la proposta del president de la Generalitat de crear un nou mapa hidrogràfic dissenyat per vessants. “La proposta de Camps apel·la a una política de gestió global de l’aigua de forma esbiaixada perquè no inclou el compromís fonamental: preservar el cabdal ecològic de l’Ebre i aturar, al País Valencià, el consum irracional d’aigua”, ha dit Torró.

El diputat autonòmic i cap de llista d’EUPV per Alacant, Lluís Torró, ha valorat “negativament” la proposta del president de la Generalitat de redissenyar el mapa hidrogràfic espanyol i europeu sota el criteri dels vessants en lloc de les conques. “Estem davant d’una argumentació pseudocientífica, d’una falla que no es manté en peu perquè hi subjauen els mateixos criteris de sempre: el creixement del consum hídric al País Valencià a costa de la sostenibilitat ecològica de les conques”, ha assenyalat Torró. El diputat li ha tret credibilitat a la proposta del president “perquè persegueix, únicament, rellançar la política irracional de transvasaments del PP tocant, aquesta vegada, a la porta d’Europa per a demanar diners.”

Lluís Torró ha recordat que “si bé és cert” que cal atacar la problemàtica de l’aigua des del punt de vista ecològic global “perquè el manteniment del recurs hídric s’insereix en el context ample dels vessants”, Camps “intenta barrejar la trigonometria amb la alquímia per a obtindre el vist-i-plau jurídic i econòmic de la Unió Europea.” El diputat ha assegurat que la proposta del president “no anirà enlloc perquè darrere —és evident— s’amaga el rellançament de la política de transvasaments del PP, és a dir: més aigua per al golf i els especuladors urbanístics a costa del futur de tots, els rius i les persones.”

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)