Els delegats dels Consorcis de Bombers han remès una carta a Castellano exigint el pagament “immediat” del deute

Quan es contrasta les declaracions públiques dels dirigents del PP amb la realitat de la seua gestió només cap una conclusió: o no s'enteren o ens prenen per imbècils. Ben pensat, encara en cap una altra: volen que la gent acabe imbècil a base de mentides i fanfarronades. Açò dels bombers és especialment sagnant. Sobre el tema que comentem a la nota vull apuntar un parell de coses. La primera, referida estrictament al tema, és que "la cosa está mu mal". La fallida financera en la que està sumida "de facto" la Generalitat afecta a serveis essencials com els propis bombers. No es pot exagerar la importància que té aquest servei, i no sols en l'extinció d'incendis. El deute s'acumula i els Consorcis tenen dificultats per tirar endavant. Ara bé, com passa amb aquests "gestors" del PP, els que es queixen tampoc no poden presumir de ser racionals en la despesa (mireu, per exemple, a la premsa el tema del Museu Provincial de Bombers a Alcoi i tota la cua de nepotisme que arrossega). I això ens du a la segona qüestió. Aznar s'ha atrevit a qüestionar l'estructura autonòmica, massa cara en temps de crisi segons el seu parer. No vaig a entrar a discutir ací aquesta (perillosa) "boutade". Però... com és que a ningú del PP se li acut la possibilitat de carregar-se definitivament les decimonòniques diputacions provincials; institucions inoperants, redundants, cares, balafiadores, nius de nepotisme i màquines de fer favors "polítics". Serà per això?

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, afirma que la situació per la què passen els bombers valencians és “extremadament greu, fins el punt que els propis delegats dels consorcis provincials de bombers de Castelló, València i Alacant (càrrecs del Partit Popular) s’han adreçat al conseller de Governació, Serafin Castellano, per denunciar els reiterats impagaments del Consell. No ens ha sorprès aquesta denúncia, formalitzada en una carta enviada fa sols uns dies, però sí que el conseller estiga ocultant la crispació, preocupació i crítiques que estan donant-se als consorcis”, subratlla Torró.

Esquerra Unida afirma que la descripció de la situació per la què travessa el col·lectiu dels bombers, “és summament preocupant. El deute és tan elevat, tal i com porta també EUPV denunciant des de fa mesos i els propis consorcis en el comunicat al conseller, que la conselleria està fent perillar la gestió i per tant els serveis d’emergència d’extinció dels incendis, així com està creant conflictivitat social”.

Torró manifesta que davant aquest fet, “la conselleria està actuant de manera absolutament irresponsable i està deixant desprotegida la societat, la qual necessita el servei dels bombers”.

El diputat d’esquerres assenyala que Castellano “haurà de donar explicacions en Les Corts sobre aquest malestar expressat pels delegats del consorcis, i posar solució d’immediat al deute històric del Consell. No fer-ho és caure en molta irresponsabilitat”, remarca.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)