Esquerra Unida reclama al Consell que retire “d’immediat” la proposta de deixar sense cabdal la desembocadura del Xúquer

Sembla que els agafa alguna cosa si veuen un riu vessant aigua a la mar. Un riu que arribe a la mar! Quina barbaritat! Com si no tingueren altra cosa que fer. Amb tantes urbanitzacions i camps de golf que poden abastir! Fora de bromes, si la gent de les comarques de la Ribera del Xúquer no s'espavilen el deixaran sec. Ja ho volíen fer amb el transvassament de l'Ebre (canviar l'aigua bona de Cortes, per aigua bruta de Mequinensa). La política hídrica del PP és, vista objectivament, un despropòsit de dimensions considerables. I les seues justificacions són molt febles i contradictòries. La darrera (crec que ja n'he parlat a alguna entrada precedent) és l'aprovació d'un dictàmen sobre el Canvi Climàtic que assegura que el millor que podem fer per a mitigar-lo és trasvassar aigua de l'Ebre per a regenerar les zones humides del sud del País. En compte d'abordar el problema de l'urbanització excessiva (que és la veritable causa del deteriorament d'aquests aiguamolls) ens dediquem a crear-ne un de nou. Després a algú se li tornarà a acudir una altra idea "brillant" per a resoldre-lo. I així successivament. ¡Agua para todos!

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha exigit la compareixença del conseller Cotino per a que explique en Les Corts en què consisteix aquesta proposta que deixaria sense cabdal al Xúquer en la seua desembocadura de Cullera. “Creem que aquest no és un projecte raonable, agreuja la situació del riu, més quan ni tan sols està treballant-se per aconseguir un cabdal ecològic”.

Torró ha lamentat que la Generalitat no aporte solucions a la situació de deteriorament ambiental del Xúquer, el qual porta un retard de més de tres anys en l’elaboració del Pla Hidrològic de Conca i pateix veritables problemes de manca de Cabdal, precisament en zones com la de l’assut de Cullera. “És per tant inacceptable que la Conselleria de Medi Ambient ara propose deixar sense cabdal la desembocadura del riu”, apunta.

Esquerra Unida ha anunciat que participarà en la manifestació, convocada per la plataforma Xúquer Viu el pròxim dissabte 5 de març en el pont de pedra de Cullera, per oposar-se a aquest projecte de la Generalitat “i per reclamar el compliment de la Directiva Marc de l’Aigua, un nou pla de conca per al Xúquer, i el respecte al cabdal ecològic del riu”, ha afegit Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)