Esquerra Unida reclama al Consell un pronunciament a favor del tancament de la central de Cofrents

Quan el lobby nuclear començava a prendre vol amb l'excusa del canvi climàtic i la crisi energètica, havia de passar la desgràcia del Japó. No sé si els agafarà alguna vergonya. Em referesc al PP i al PSOE. Sobretot, a aquests darrers que després de prometre la moratòria i el tancament progressiu, es van desdir i han estat programant l'allargament de la vida útil de les centrals. Quina cara faran demà? Hi haurà alts càrrecs que potser estiguen lamentant que si les coses van malament no podran acabar omplint-se les butxaques a pilots en el Consell d'Administració d'alguna companyia elèctrica. El que està passant a la central Fukushima-1 després del terratrèmol i el tsunami ens hauria d'obrir els ulls d'una vegada per totes. Esperem que no acabe fusionant el nucli perquè el drama seria terrible. Tancaran definitivament Cofrents? En tinc poques esperances, però seria un gest de sentit comú admirable. Segurament ens caldrà lluitar amb més força per aconseguir-ho. Si passara algun accident greu (que a ningú no se li oblide que aquesta també és una zona de risc sísmic) les conseqüències serien catastròfiques. Cal plantejar alternatives radicals al model energètic i cada vegada sembla més evident que això sols s'aconseguirà si exigim alternatives radicals al model socioeconòmic i productiu. No tots tenim la mateixa responsabilitat, però tots en tenim alguna...

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha afirmat que la única eixida possible per aquesta central valenciana és el seu tancament definitiu. “Encara que, òbviament la comparació és llunyana, no poden deixar de mirar el que està ocorrent al Japó, on poden comprovar el riscos enormes que tenen les centrals nuclears, i més si estan ubicades en zona sísmica, com també ho està la central de Cofrents. A més, davant la caducitat de l’actual llicència aquest mateix mes de març, reclamem que no es demore ni un dia és i es procedisca al seu tancament total”.

Torró recorda la perillositat d’aquesta central per al medi ambient i per a la seguretat. “Les seues continues incidències no estan tenint-se en compte. Les intencions d’allargar la seua vida, ens preocupa moltíssim, i més quan una central porta funcionant més de dos dècades i el perill d’un accident nuclear és cada volta major pel seu envelliment i deteriorament”.

Esquerra Unida ha reclamat en reiterades ocasions el tancament d’aquesta central, tan al govern estatal com al Consell. “Esperem que la força dels ajuntaments siga també determinant per a que la central estiga tancada a finals d’aquest mes”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)