Hem de dir prou!

Us propose llegir el text que he escrit per a la presentació de la campanya autonòmica a Alcoi. Ací va:

Fa a penes un parell d’anys ens vam despertar bruscament d’un somni que semblava plàcid. El món s’abocava de sobte a l’abisme després d’uns temps en els que se’ns havia induït a pensar que teníem la felicitat a l’abast de la mà. Però la realitat era que allò que se suposava que ens conduïa al benestar ens portava de cap a la misèria. Privatitzacions, retalls de drets socials, precarietat, hipoteques, construcció desmesurada, explotació de recursos naturals… Això era i és insostenible.

Ara ho estem pagant. I el pitjor és que, després dels primers moments de confusió, els mateixos que ens van dur al desastre ens volen treure d’ell… amb les mateixes receptes fracassades: més retallades de drets socials, més privatitzacions i més insostenibilitat.

El País Valencià ha estat un dels territoris que més han patit el “mal govern” i Alcoi no s’ha escapat del malson. Des de la Generalitat s’ha conreat intensament aquest model basat en posar els recursos públics al servei dels interessos privats. Ho poden testimoniar els aturats, els dependents, la gent de la cultura, la nostra llengua i el nostre patrimoni històric i natural.

Hem de dir prou! No ens podem resignar. Hem de conjurar-nos com a ciutadans i ciutadanes per construir el nostre futur col·lectivament. Hem d’alçar-nos per a posar dempeus un nou projecte de país, un nou projecte de ciutat. Un en el que les persones siguen la prioritat. En el que els interessos públics prevalguen per damunt dels privats. En el que el respecte pel patrimoni cultural, material i natural guien l’acció política. En el que prime la cooperació i la solidaritat. En el que la prioritat siga el treball i la protecció dels més desafavorits.

EU-l’Entesa vol ser la punta de llança d’aquesta transformació. Vol anar de la mà de la ciutadania lliure, crítica i participativa en la tasca de construir un nou futur.

Comptem amb tu, compta amb nosaltres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)