Esquerra Unida acusa al Consell d’atendre el patrimoni forestal “sols quan hi ha incendis”

Encara no ha arribat l'estiu però amb aquestes calors abrilenques inesperades ja han fet acte de presència les incendis. No m'agrada gens ser portador de mals averanys però sembla clar que el que els sindicats i nosaltres mateixa denunciàvem a finals de gener va complint-se. No hi ha recursos suficients per afrontar una temporada forta de calor i incendis. I les prediccions al respecte no són massa optimistes. Si es perllonga la situació de pluges dèbils i l'estiu apreta, els boscos valencians correran un perill massa gran. Quantes coses més estan posant-se en perill a causa de la desesperada situació financera del Consell?

NOTA DE PREMSA

El candidat autonòmic d’EUPV i cap de llista per Alacant, Lluís Torró, assegura que l’incendi de Benicolet “ha de fer reflexionar a aquest govern que ha estat disminuint de manera escandalosa, tal i com denunciàrem des d’EUPV, els recursos destinats a la prevenció i l’extinció d’incendis, fent retalls pressupostaris i minvant el personal de plantilla de les Unitats Brigades d’Emergència en més d’un 70%. I no sols això, també ha reduit mesures tan necessàries com el lloguer d’autobombes i la duració dels serveis contra-incendis. La limitació d’aquestos serveis a sols els tres mesos d’estiu és un autèntica bogeria i la raó, tristament, ens la dona l’incendi de Benicolet. Estem davant un sistema de prevenció i extinció del patrimoni forestal valencià totalment precari”.

Esquerra Unida presentà fa sols unes setmanes una bateria de preguntes al Consell el Les Corts Valencianes sobre aquestos retalls. “La manca de prevenció d’aquest govern ens esglaia. Es una autèntica irresponsabilitat que pot provocar que un incendi de gran magnitud com el d’aquestos dies a la Vall d’Albaida, es trobe amb una reacció absolutament desproveïda de mitjans, personal i recursos necessaris”, adverteix Torró.

El diputat d’esquerres ha reclamat la compareixença del conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, “perquè ens explique com pensa aquest govern fer front a la protecció del patrimoni forestal, perquè intuïm no sols que la prevenció està ocupant un últim lloc en les prioritats d’aquest govern, sinó que l’extinció tampoc compta amb tots els recursos i el personal que caldria”, critica.

Torró a més, ha qualificat de nou “d’autèntic despropòsit que el govern haja reduït en un 70% la contractació de personal de les Unitats Brigades d’Emergència. “Això no sols significa una minva del personal, sinó que la gran part dels què s’han quedat han de multiplicar els seus esforços i traslladar-se d’un lloc a altre per a actuar”. El diputat ha lamentat també que s’hagen reduit les autobombes a sols els 3 mesos d’estiu. “Estem davant un sistema de prevenció i extinció del patrimoni forestal valencià totalment precari”, ha conclòs.

Comentaris

  1. Es una autèntica temeritat el que volen fer aquest estiu amb les brigades de reforç, molta gent subsistía gran part de l'any d'éixos jornals i el que fan amb açó es provocar aquestos atemptats contra la natura d'algún crispat.( no vull dir que siga aquest cas en concret, pero pot passar).
    Per un altra banda, vull aprofitar i denunciar açí el que está fen-se amb la contractació per part del concorci de bombers d'alacant d'opositors "NO APTES" a les últimes oposicions nómes per "tapar" les boques de cara a les próximes elección y cubrir de qualsevòl manera la falta de personal a bombers, demorant així un nou procés sel.lectiu per uns quants anys més i riense a la cara de molta gent que amb molt de sacrifici espera incorporarse qualsevol día a aquest típus de serveis.

    ResponElimina
  2. Esperem de veres que no passe res greu. El cert és que estan jugant amb foc... mai millor dit.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)