Tele Elx, una nova víctima del totalitarisme del PP

Primer va ser TV3. Ara, Tele Elx. Segur que pensen que Tele Elx és el principal escull que els impedeix arribar al govern de la tercera ciutat del país. No vaig a escriure res més sobre la pluralitat informativa i tot això, ho podeu llegir a la nota. El que sembla increïble és la lògica que apliquen. Tant són les polítiques que es facen, l'important és el control i la manipulació de la realitat. Això és el que els preocupa realment. En part tenen raó. En una enorme quantitat de qüestions les diferències entre PP i PSOE són borroses. Hem de fer un esforç titànic per capgirar la situació. No es tracta sols de millorar la gestió de les coses, no. Es tracta de posar dempeus una alternativa social que ens assegure el futur. Des dels ajuntaments fins les més altes instàncies de poder. Hi ha qui diu que la política no és la solució. Efectivament, la política del sistema no ho és. Però no hi ha cap solució que no siga "política". La de la ciutadania activa i conscient, evidentment.

NOTA DE PREMSA

Tele Elx és, amb la TV3, una víctima de l’afany del PP per minvar la pluralitat informativa

El cap de llista d’EUPV per Alacant ha exigit a la Generalitat l’anul·lació de la multa de 500.000 euros a Tele Elx i la inclusió de l’emissora en l’espectre en l’espai de la TDT per a garantir la seua continuitat. “No estem demanant res que no siga un dret fonamental de la ciutadania. La gent ha de saber que som davant d’una estratègia del Partit Popular per a desmuntar, des de les institucions, la xarxa televisiva plural del País Valencià”, ha assegurat Torró.

El cap de llista d’EUPV per Alacant, Lluís Torró, ha fet una crida a la ciutadania “per aturar el tancament de Tele Elx”, en allò que considera “una persecució, per part de la Generalitat, d’aquells mitjans audiovisuals que no rendeixen servilisme a la doctrina cultural i informativa del Partit Popular”. Torró ha explicat que Tele Elx ha esdevingut “una nova TV3” en ser aquesta “la pròxima víctima de la Generalitat en una estratègia desproporcionada de silenciament dels mitjans independents.” El candidat d’esquerres ha exigit la anul·lació de la sanció de 500.000 euros imposada a l’emissora i la inclusió de Tele Elx dins l’espectre legal de la TDT “per a garantir la seua continuïtat i la dels treballadors de la casa”.

“Amb la rectificació caldrà, també, que la Generalitat impulse l’emergència de mitjans audiovisuals lliures, independents i plurals al País Valencià. Al Partit Popular li cal humilitat i molta tolerància, no només dins les seues files polítiques —sota sospita de corrupció i massa acostumades a l’autoritarisme— sinó, sobre tot, de cara a l’exterior com a prova de regeneració democràtica”, ha explicat Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)