Trini Miró s'ha de pronunciar sobre els comptes de Teatres de la Generalitat

No pot seguir fent com si no passara res. Li afecta (a ella i al seu equip) de forma massa directa. Perquè tot indica que la senyora Gil-Lázaro no sols li va prendre el pèl als membres del Consell Rector de Teatres. També va enganyar als seus superiors. I davant d'això només caben dues actituds. La primera és fer-se corresponsables explícitament. És a dir, fer declaracions en les que diguen que ells també sabien que els comptes presentats davant del Consell no eren els reals i expliquen perquè. La segona és la destitució fulminant. La tercera, que és la que fins ara domina, és la de l'estruç: amagar el cap baix l'ala i fer com si no passara res. Però és que sí que passa. I si la meua paisana i amiga Trini no vol acabar fent el rídicul no pot optar per aquesta. Perquè sembla còmplice, ingènua o, el que és pitjor, una perillosa barreja de les dues coses. Un consell d'amic: no espereu a les eleccions, feu-la fora, ja. És l'eixida més raonable i la més digna i honesta.

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida exigeix a la consellera Miró que es pronuncie sobre els comptes de Teatres

Lluís Torró ha assenyalat que “el silenci de la consellera pot esdevindre còmplice de la gestió nefasta i presumptament irregular de Gil-Lázaro.” El diputat i candidat autonòmic d'Esquerra Unida insta Trinidad Miró a "donar la cara i a manifestar la seua opinió sobre els fets denunciats per Esquerra Unida sobre la manipulació dels comptes anuals de 2008, així com de les declaracions de la directora general de Teatres atribuint les culpes del dèficit als seus superiors".

El cap de llista d’EUPV per Alacant, Lluís Torró, qualifica de "ridícules" les explicacions oferides per Inmaculada Gil-Lázaro, directora general de Teatres de la Generalitat, sobre el deute de l'ens públic adscrit a la conselleria de Cultura. "Quant més parla, més fons cava el forat dialèctic del que després no podrà eixir indemne. L’intent d’atribuir les culpes als seus superiors, i també als seus predecessors, està condemnat al fracàs: els números són els que són”, afirma Torró. A més, el diputat d’esquerres esmena la plana a la directora de Teatres, qui ha intentat explicar tot el dèficit acumulat per Teatres per dues pòlisses de crèdit: “EUPV està en condicions d'afirmar que no en són dos, sinó tres les pòlisses de crèdit que té contractades, per un import de 6’5 milions d’euros disposats en la seua totalitat”, explica Torró.

El candidat d'EUPV ha manifestat la seua "estupefacció" perquè "quatre dies després que Esquerra Unida denunciara la manipulació dels comptes anuals de 2008 davant el Consell Rector de Teatres (fet que la pròpia directora va reconéixer en declaracions a la premsa) no haja hagut cap reacció política: ni Gil-Lázaro ha dimitit, ni Trinidad Miró l'ha cessada. És més, ni tan sols ha dit una paraula sobre un tema de màxima gravetat política, i vorem si legal", retreu Torró.

Des d'EUPV es torna a insistir en que cal "la dimissió o destitució immediata d'Inmaculada Gil-Lázaro, escoltant el clam massiu dels professionals del sector de les arts escèniques -més de 400 van firmar un manifest en eixe sentit-, així com un gir copernicà a la política teatral de la Generalitat". Torró fixa eixe canvi en "quatre mesures prioritàries: la restitució del Circuit Teatral Valencià al seu estat original amb un increment substancial de la seua dotació pressupostària; l’increment de la fiscalització externa de Teatres i eixugament progressiu del seu deute; la transparència absoluta en la gestió i independència dels gestors a l'hora d'establir els seus criteris artístics; i l'orientació de la gestió cap a la producció pròpia i en valencià, desterrant definitivament l'amiguisme i les pràctiques de competència deslleial amb el sector privat”, apunta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)