Discurs de Paco Agulló, portaveu d'EU-l'Entesa, en la constitució de l'Ajuntament d'Alcoi

El que segueix són les paraules que el company Paco Agulló va llegir a la sessió de constitució de l'Ajuntament d'Alcoi, tot just després d'haver-se elegit l'alcalde.

Francesc X. Agulló Payà. Alcoi, 11 de juny de 2011

El resultat de la votació produïda aquest matí a la casa del poble és la síntesis del que van demanar els ciutadans i ciutadanes en les passades eleccions, un canvi en les politiques i en la gestió de l’Ajuntament.

S’han assolit dos objectius que Esquerra Unida-l’Entesa es va marcar i va repetir al llarg de les setmanes de campanya i precampanya electoral: que no hi hagueren majories absolutes i per tant polítiques absolutistes; i per altra banda la configuració d’un govern de progrés que té que aplicar polítiques d’esquerres des de la transparència, el consens, la participació, la responsabilitat, la humilitat, el treball, la honradesa, la igualtat i la coherència.

Esquerra Unida-l’Entesa es compromet a donar estabilitat a aquest nou govern a partir de l’aplicació de l’acord de legislatura treballat aquest dies amb els socis de govern. Un acord que plasma la voluntat i el compromís dels tres grups que configuren aquest equip humà de treball, un acord que plasma l’aplicació de la transparència en la dinàmica municipal, i també un acord i una estructura orgànica que proposa una transversalitat contínua en la gestió.

Diners no hi hauran o hi hauran ben pocs, ara bé, s’obri un nou temps per a la lírica, un nou temps per a la il·lusió col·lectiva. S’hem de felicitar per què torna una gestió i un govern d’esquerres a Alcoi, un govern que pretén millorar la qualitat de vida de la ciutat de tots i totes, de tots els seus ciutadans i ciutadanes.

Tots s’hem de felicitar, ha tornat la política a la ciutat d’Alcoi en tot el sentit de la seua expressió, ha tornat el diàleg, el punt d’encontre i el consens per a resoldre els problemes i les necessites col·lectives.

Com diria Al Tall en el pas dels Maulets:

Eixiu tots de casa que la festa bull,
feu dolços de nata i coques de brull,
polimenteu fustes i emblanquineu murs
...
Enrameu de murta places i carrers,
abastiu de piules xavals i xiquets,
aclariu la gola amb vi i moscatell

Companys i companyes, amics i amigues, família, ciutadans i ciutadanes,

Donem la benvinguda de nou a la política, en tota la profunditat de la seua paraula, i a un govern d’esquerres a la ciutat i a l’Ajuntament d’Alcoi!

Gràcies.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)