Esquerra Unida demana al Consell una legislació més exigent sobre les antenes de telefonia mòbil

Tendim a acceptar acríticament tot allò que ens fa la vida més còmoda, generant-nos, de pas, noves necessitats que abans no teníem. Qui podria prescindir hui del telèfon mòbil? A penes un grapat de frikis. El cert és que qualsevol canvi genera conseqüències, moltes d'elles imprevisibles. Els científics (els seriosos, vull dir) ja ens adverteixen des de fa temps, i la dialèctica hegeliano-marxista també, i des de en fa més encara. Ningú no pot predir amb total certesa quines poden ser les conseqüències per a la salut humana. Però és evident que unes ones que poden escalfar l'aigua en pocs segons i dur-la al punt d'ebullicíó (als forns microones) no poden ser inòcues. S'imposa, doncs el principi de precaució: regular i limitar, i forçar de pas que les grans companyies de telecomunicacions no pensen tant en el benefici immediat i s'esforcen per patrocinar recerques que eliminen els riscos potencials de les antenes de telefonia. El que proposem és a penes una pedreta en eixe marge.

NOTA DE PREMSA

El grup parlamentari d’esquerres ha presentat una Proposició No de Llei en Les Corts, coincidint a més amb la celebració demà del Dia Internacional contra la Contaminació Electromagnètica, en la què reclama al Consell, entre altres mesures, l’adaptació d’una legislació marc, al nivell més exigent de les recomanacions europees, per tal d’establir uns paràmetres d’obligat compliment per als ajuntaments sobre instal·lació d’antenes de telefonia mòbil.

Segons explica el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, aquestos paràmetres “hauran d’establir un radi mínim al voltant de les zones sensibles -com ara centres escolars, sanitaris geriàtrics, zones infantils de joc, etc- així com limitacions tècniques sobre la potència d’emissió i la cobertura de les antenes”.

Esquerra Unida proposa també que la conselleria pertinent tinga en consideració les al·legacions presentades als projectes de instal·lació d’antenes per part dels particulars i de les comunitats de veïns, “així com també demanem que els centres de salut emeten informes semestrals que arrepleguen la recurrència en la població de les hipotètiques afeccions causades per la incidència electromagnètica de les antenes de telefonia mòbil”.

El diputat d’esquerres explica que la conselleria hauria de realitzar un estudi estadístic anual sobre la distribució dels afectats segons la seua exposició als camps electromagnètics.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)