Exigim al Consell que prenga l’informe de la UV sobre les bandes com un estudi de referència

Pau Rausell (un economista que s'ha especialitzat en estudis sobre l'impacte econòmic del món cultural) ha realitzat un esplèndid estudi per encàrrec de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). Com és habitual, ha posat de manifest que les xifres econòmiques de les bandes són molt superiors al que podria semblar: 50 milions d'euros, més de 2.500 llocs de treball, un patrimoni impressionant,... Castellano (o qui siga que se'n faça càrrec al proper Consell) n'hauria de prendre bona nota. No estem parlant solament del fenomen cultural més important del país. També té un impacte econòmic gens menyspreable. Em sembla, però, que no hi haurà prou amb estudis. Com es va fer palès ahir al debat d'investidura ni Camps ni el PP atenen a cap tipus de raons. I menys encara derivades d'estudis. La seua màxima ben bé podria ser aquella de "pintar como querer". Tant és la realitat, si ells (i Ell, especialment) hi estan per sobre. Ja l'han transcendit, fins i tot, jo diria. Solament la força de la pressió mobilitzadora (vist que la de les urnes ha estat insuficient) pot desviar el programa del PP de les seues intencions de retalls, rebaixes fiscals i privatitzacions a dojo. Comencem el diumenge, per exemple?

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV Lluís Torró ha anunciat que el grup parlamentari d’esquerres utilitzarà aquest informe “com a base per a presentar qualsevol iniciativa, proposta o actuació en Les Corts Valencianes. Anem a seguir de prop els compromisos del Consell amb les bandes i que les seues necessitats siguen ateses des d’un marc de subvencions públiques i adequades”, ha subratllat.

Per a Esquerra Unida les conclusions de l’informe elaborat per la Universitat de València, “són clarificadores, i han de ser una radiografia que el Consell hauria de tenir de referència, perquè deixen palès l’impacte econòmic que provoquen, amb 50 milions d’euros de riquesa i mouen molts llocs de treball directes i indirectes”.

Torró destaca que l’estudi és “molt significatiu, i col·loca al govern del PP en l’ull de l’huracà, perquè està en les seues mans negociar amb seny amb les societats musicals i no arriscar-nos a deixar que eixe patrimoni es perda, per això li seguirem exigint al Consell una política adequada, amb les ajudes pertinents per a que les societats puguen seguir treballant”, apunta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)