La reducció de les brigades per part del Consell és posar en una foguera tot el territori forestal de les comarques del sud

Sí, és l'etiqueta que més he usat des que vaig començar a posar-les a les meues entrades: "retalls despesa pública". No és una casualitat. Com tampoc ho és que aquesta també se sume a la de "medi ambient". Quan es posen a "estalviar" diners no ho fan dels cotxes oficials, del circuit de fórmula 1 o dels sobrecostos de les obres públiques (ni tan sols de les de Calatrava que ja no sap que fer amb tants diners que s'ha emportat dels diners dels valencians i les valencianes en concepte de sobrecostos). No. Ho fan de les despeses que dediquen a subvencionar les associacions de malalts mentals o de les que es dediquen a la protecció ambiental. En aquest cas, el deute acumulat amb TRAGSA (empresa equivalent a VAERSA, però que depén del Ministeri de Medi Ambient) que és qui s'encarrega d'aquestes brigades han provocat que l'empresa del govern central hagen dit: prou. Això sí, el conseller (no sabem si continuarà) Castellano, amb la seua proverbial modèstia i la seua inefable prudència, segur que traurà pit i dirà que no hi ha cap problema, que els nostres boscos no han estat mai tan ben protegits. Més valdrà posar-li un ciri a Santa Rita i tots els sants que se'ls ocorreguen per a que no hi haja cap incendi gros, perquè el risc és molt alt i els mitjans per a fer-li front ridículs. Qui se'n farà responsable si passa?

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida reclama la rectificació d’aquesta reducció

El diputat electe d’EUPV ha assenyalat que la reducció a una única brigada de les nou que hi havia per a reforçament durant l’època estival a les comarques del sud, “és una mesura totalment kamikaze i irresponsable, la qual provoca que el patrimoni forestal es quede pràcticament orfe de protecció i amb una reducció del personal que, tal i com ja han denunciat els sindicats, afectarà en un 90% als treballadors”. Torró reclama explicacions a Castellano i que el Consell rectifique aquesta reducció.

Esquerra Unida acusa al Consell de mantenir una política forestal “in extremis, obviant i reduint sempre la prevenció i actuant a la carrera quan es declara algun incendi. La nova reducció de les brigades forestals en la província d’Alacant, lamentablement no és cap sorpresa, i deixa al territori en una situació extremadament delicada i vulnerable als incendis, impedint que es formen brigades municipals en moltes poblacions, que són les que actuen amb màxima celeritat quan es declara un foc”, manifesta el diputat electe d’esquerres.

Torró ha assenyalat que el conseller Castellano “està actuant de manera summament irresponsable. Esperem que rectifique abans que es declara algun incendi i ens passe factura, així com es deixe sense feina a molts treballadors necessaris per a protegir el nostre territori forestal”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)