Esquerra Unida exigeix al Govern que la CAM torne a l’àmbit públic i no acabe en mans privades

Ha estat la crònica d'una mort anunciada. El PP ha aconseguit salvar els mobles (momentàniament) amb Bancaixa, posant-la en mans de Cajamadrid que segueix dins l'òrbita política del PP (ja sabeu qui és el màxim gestor). Tant els fa la pèrdua d'un instrument financer públic. Ara ja no els fa paper per finançar les seues quimeres insostenibles (Terra Mítica, projectes urbanístics, etc.). Ja fa molt de temps que entre la legislació que les va semiprivatitzar i la direcció política imposada des de les institucions dominades pel bipartit, les caixes havien deixat de ser el que hauríen de ser: un instrument al servei del desenvolupament local, primant els interessos col·lectius per damunt dels individuals i el recolzament als projectes de treball i de vida de les persones per damunt de l'obtenció de guanys immediats.

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha afirmat que la intervenció del Banc d’Espanya “no pot venir seguida d’un procés de venda al millor postor i acabar així en mans de la banca privada. Demanem que la CAM torne a ser l’instrument financer de la Generalitat Valenciana i puga ser emprada en aquestos moments tan necessaris per a la dinamització de l’economia del País Valencià”.

Torró afirma que si el Banc d’Espanya “segueix la seua idea de posar en venda la caixa, estarà equivocant-se i, tal i com ha passat en tot aquest procés, estarà prioritzant els interessos privats per damunt dels generals, i de la reactivació econòmica de la nostra comunitat”.

El parlamentari d’esquerres subratlla que el futur de la caixa valenciana ha de passar “indiscutiblement per tornar a l’àmbit públic, en concret que siga l’entramat institucional territorial valencià qui la controle i garantisca que siga una banca pública territorialitzada al servei de la societat”.

Torró recorda que la CAM “és un patrimoni públic que ha estat intervinguda en diners públics per a sanjear-la i és intolerable que es perda aquest patrimoni de tots els valencians i valencianes”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)