Esquerra Unida insta al Consell a atendre les banderes negres assenyales en la costa pels ecologistes

De vegades em fa cosa ser tan repetitiu. Però mirant-ho bé els qui es repeteixen són ells. La distància entre el que diuen que passa i que fan i el que realment passa, és enorme i cada vegada més gran. Diuen que som el territori que té més espai protegit, però les agressions urbanístiques al paisatge són brutals i es multipliquen conforme ens apropem al litoral. Pressumeixen de l'elevat nombre de banderes blaves que indiquen la qualitat de les platges valencianes. I també farden de ser el territori (supose que espanyol) que més aigua depura. En la pràctica, el cost de manteniment de les platges és cada vegada més gran ja que moltes d'elles s'han de regenerar any rere any perquè perden sorra a causa de la disminució de les aportacions dels sediments d'uns rius que cada vegada aboquen menys aigua (i menys sediments) al mar. I junt a les banderes blaves, a més de les agressions urbanístics, encara queden moltíssims punts negres provocats per deficiències (o inexistències) del sistema de depuració de les aigües. Si es depurara tota l'aigua en condicions i l'aigua depurada es reutilitzara suplint demandes existents es disminuiria el consum, s'abocaria aigua més neta al mar, s'alteraria menys el cicle hidrològic, els rius aportarien més sediments i les platges estarien més netes i tindrien un menor manteniment. Oi que no sembla tan difícil?

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha afirmat que l’organització Ecologistes en Acció “posa el dit en la ferida i fa palès els nombrosos casos de contaminació i de destrucció del territori al llarg i ample del nostre litoral. Exigim al Consell que actue per a resoldre els casos denunciats, molts d’ells amb una responsabilitat directa del govern de la Generalitat”.

Torró recorda que en els casos de contaminació per la manca de la depuració d’aigües residuals o per abocaments –com és Alcossebre, Peníscola, Benicarló, l’Albufera de València o Benidorm-, “així com en aquells on s’ha canviat el paisatge verge per una muntanya de formigó, la responsabilitat recau directament en el Consell, qui ha donat llum verda a projectes faraònics com el Manhattan de Cullera”.

Esquerra Unida ha anunciat que presentarà iniciatives parlamentàries en Les Corts “referents a cadascun dels casos denunciats per Ecologistes en Acció, per a que la conselleria actue, resolga o rectifique i no traga tant de pit amb les banderes blaves, sinó que treballe per eliminar les negres”, critica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)