EU reclama la suspensió del nomenament d’Olmos com a directora del Sant Pius V i l’obertura d’un concurs públic

El patrimoni valencià està xorrant sang. Només cal que feu un repàs pel catàleg de Béns d'Interés Cultural (és accessible a la web de la Conselleria de Cultura) i podreu comprovar que són mínims els BIC que tenen aprovat el preceptiu Pla Especial de Protecció. El Cabanyal és tan sols la punta de l'iceberg d'una política erràtica que (com en tantes altres coses) supedita la protecció del patrimoni, el paisatge o els valors ambientals als interessos urbanístics privats. Aquesta dona vé d'aquest camp i diuen que és una bona gestora. Veient el que ha passat i està passant amb el patrimoni sols caben dubtes al respecte. No n'hi ha cap, en canvi, en què no té el perfil que es requereix per a dirigir un museu. Que s'empre la potestat de la Generalitat de proposar la persona per a la direcció d'un museu que és de titularitat estatal per a la recol·locació de polítics que s'han tornat sobrancers en altres càrrecs. Això és senzillament escandalós. Pel fet en si i per les conseqüències que tindrà sobre la gestió del propi museu.

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, assenyala que la designació de Paz Olmos com a directora del Museu Sant Pius V “està totalment fora de lloc. El PP ha aconseguit el que buscava: eliminar el tret independent, íntegrament professional del càrrec per a modificar-lo i convertir-lo amb Olmos en un simple càrrec de confiança, totalment polític”. Esquerra Unida ha reclamat que se suspenga el nomenament i que la designació “no siga a dit, sinó que el nou director o directora del museu, isca d’un concurs públic, just i equànime”.

El grup parlamentari d’esquerres ha anunciat també que demanarà la compareixença en Les Corts del secretari autonòmic de Cultura, Rafael Ripoll, “per a que ens explique quines són els raonaments que l’han portat al nomenament de Paz Olmos, no ajustant-se el seu perfil professional al càrrec”, subratlla Torró.

El parlamentari a més, recalca que la designació ha obtingut les crítiques “de múltiples fronts, tots coincidents en que Olmos no compleix els requisits per a estar al capdavant del museu. Òbviament els professionals del món artístic saben d’allò que parlen i el govern del PP hauria de tenir-los en compte”, apunta el diputat d’EUPV.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)