La Conselleria dessagna a les escoles de música quan són les que fan el que hauria de fer ella

Subvenció inversa. Disculpeu, el concepte és meu (almenys no me l'he copiat d'enlloc). Com es pot denominar el fet que un organisme privat o una institució local fa una tasca que és pròpia d'una altra institució i no rep res a canvi o el que rep no cobreix les despeses? En la pràctica si l'educació musical és una responsabilitat legal de la Generalitat però la major part d'aquest ensenyament es canalitza a través d'entitats privades (bandes, sobretot) i ajuntaments, el que fan aquestes entitats és subvencionar a la Generalitat. I en aquest CONTEXT el que fa la Conselleria és rebaixar les subvencions existents (que ja eren absolutament insuficients). Primer un 54 % i ara, a mitjan exercici pressupostari, un 2 % addicional. Ja sabem que les arques de la Generalitat tenen teranyines com en els tebeos de Mortadelo i Filemón, però segur que les despeses de la Fórmula 1 (el cànon a Ecclestone) s'han pagat religiosament. No sembla raonable ni econòmicament ni, menys encara, des del punt de vista ètic.

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV ha criticat durament la decisió de la Conselleria d’Educació de reduir en un 2% –que se sumaria al retall del 54% de 2010- el finançament als centres de música autoritzats i els conservatoris municipals. “El més intolerable d’aquestos retalls és que es produeixen de manera injusta i cap a centres que desenvolupen una tasca que hauria d’assumir la conselleria”. Esquerra Unida ja ha anunciat que portarà aquest retall a Les Corts Valencianes i reclamarà explicacions al conseller.

Torró afirma que la situació per la què travessen aquestos centres “és cada vegada més preocupant, perquè no poden fer ja front al pagament dels seus treballadors i no poden assumir la manca de diners procedent de la Conselleria i en alguns casos també dels ajuntaments”, assegura.

Esquerra Unida opina que l’actuació del Consell “està sent tremendament injusta, no sols pel retalls en si, els quals perfectament podrien evitar-se, sinó perquè es produeixen cap a un sector que està literalment partint-se els cuernos per eixir endavant i assumint responsabilitats que li pertoquen a Conselleria”.

El parlamentari d’esquerres reclama a Císcar que rectifique aquest retall “i que atenga immediatament a aquest col·lectiu, escoltant-lo en les seues peticions, més que justes”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)