La marginació de Sanchis Guarner per part del Consell és una vergonya inacceptable

El passat 9 de setembre es van complir cent anys del naixement de Manuel Sanchis Guarner i trenta de la seua desaparició. Sanchis Guarner no sols va ser un intel·lectual de gran talla, amb una extensa obra històrica i filològica en la qual destaquen el rigor científic i la vocació didàctica. No caben dubtes que Manuel Sanchis Guarner és el lingüista valencià més important dels darrers temps i una de les grans figures de la nostra cultura, com així demostra la publicació de més d’un centenar de llibres, articles, estudis i pròlegs. Una simple ullada als títols podria bastar, a més, per fer-nos una idea de la gran estima que Sanchis Guarner va tindre per la nostra terra, per la qual cosa va patir fins i tot atemptats. Sembla que seria raonable que les principals institucions valencianes no deixaren passar aquesta efemèride no sols per reconéixer la figura de Sanchis Guarner sinó, sobretot, per donar a conéixer la seua obra i projectar-la cap al futur.

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida presenta una PNL per a honrar la figura de Sanchis Guarner

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’EUPV a Les Corts, Lluís Torró, ha demanat al Consell i a l’Ajuntament de València, a través d’una Proposició no de Llei, honrar la memòria de Sanchis Guarner, amb motiu del centenari del seu aniversari que se celebra demà. La PNL insta a Les Corts Valencianes a atorgar l’alta distinció de la Generalitat a títol pòstum al gran intel·lectual valencià i a que porte a terme, almenys, una activitat en commemoració del seu centenari.

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’EUPV a Les Corts, Lluís Torró, ha instat també a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua a “editar les seues obres, especialment les que es troben exhaurides”. Segons indica la PNL, “Manuel Sanchis Guarner és el lingüista valencià més important dels darrers temps i una de les grans figures de la nostra cultura”. “Demà, 9 de setembre –ha recordat Torró- es compliran cent anys del naixement de Sanchis Guarner i trenta de la seua desaparició”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)