El Consell ha de retre comptes dels “vergonyosos” pagaments de compres de supermercat amb fons públics per part d’alts càrrecs

Hi ha qui es posa en evidència per un quinzet. Això és el que ha passat a la Conselleria de Medi Ambient. El que ha destapat Adolf Beltran el dissabte a El Pais és realment increïble. Els fets resulten poca cosa per ells mateixos. Però són un clar exemple del clima de corrupció generalitzada que patim. Conec personalment a alguna d'aquestes persones i les he vist justificar retallades pressupostàries significatives en matèries molt sensibles des del punt de vista ambiental. Resulta que van amb la tissora i la verborrea argumental pro austeritat en una mà, i carregant la factura del supermercat a les despeses diverses de la Conselleria amb una altra. No entraré en consideracions ètiques de caràcter públic. Sols em pregunte, podran dormir tranquil·lament per les nits?

NOTA DE PREMSA

EU exigeix a Bonig cessaments i que tornen els diners


El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha anunciat que sol•licitarà demà explicacions en Les Corts a l’actual consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, sobre els fets denunciats hui en un mitjà de comunicació, en els que es descriu “a la perfecció” com diverses alts càrrecs de l’anterior Conselleria de Medi Ambient -algunes de les quals encara continuen ara- pagaven amb diners públics compres d’alimentació i altres productes en supermercats. “És una vergonya, no tenim paraules ni per a definir aquestos fets i esperem no sols que la consellera ens done una explicació, sinó que aplique cessaments i obligue a les implicades a tornar els diners”.

Torró afirma que a l’aleshores secretària autonòmica de Medi Ambient, MªÁngeles Ureña, i a l’actual secretària autonòmica de la Conselleria d’Infraestructures i Medi ambient, la qual ocupava en aquell moment el càrrec de directora de Paisatge, Arantxa Muñoz, “els hauria de caure la cara de vergonya. És injustificable que carregaren als fons públics compres en supermercats, algunes de les quals a penes superaven els dos euros i que algunes d’aquestes despeses foren signades pel cap de gabinet de l’aleshores conseller Cotino, Ignacio Calabuig”.

El diputat d’EUPV ha anunciat que sol•licitarà la compareixença de Bonig en Les Corts, “perquè entenem que aquestos fets denunciats per la premsa són molt greus. Bonig ha de depurar responsabilitats d’immediat amb cessaments. A més, exigim que s’obligue tant a Ureña com a Muñoz a tornar els diners carregats a les arques públiques”, exigeix.

Torró ha conclòs: “lamentablement aquestos fets són una mostra diminuta de com es produïen irregularitats en aquest govern sense cap tipus de mirament i sense que es castigaren. Si el senyor Fabra vol començar una nova etapa, com ens assegura dia rere dia, el que ha de fer és acabar amb tot açò”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)