El conseller Císcar ha de rectificar amb els centres de música com va fer Serafín Castellano

Què no! Eixa sembla que va ser la resposta de Císcar (el conseller d'Educació) a la petició de Placema (la Plataforma que agrupa als Centres de Música Autoritzats) de rectificar els retalls. Conservatoris Municipals i Centres Autoritzats els tocarà carregar amb una part de la política absurda del Consell. Insistisc, tenim un Estat subsenvolupat en el que els rics no paguen a penes impostos (sabíeu que el 3 % de les empreses són responsables del 70 % del frau fiscal, més de 40.000 milions d'euros). I ací, al País Valencià, encara en paguen menys per gràcia del PP que governa amb els vots de molts per a benefici d'uns poquets. I per si hi havia algun dubte mireu en què es gasten els diners (els 15 milions de les torres fantasma de Calatrava, p.e.) i a qui paguen i a qui no. O, el que és el mateix, qui paga i qui no els seus desficacis. És evident que la música i la cultura i les entitats i institucions que les promouen no es troben entre els darrers.

NOTA DE PREMSA

El diputat d’Esquerra Unida del País Valencià, Lluís Torró, ha denunciat que els Pressupostos de la Generalitat “condemnen a 1.200 treballadors i 8.500 alumnes de més de 200 municipis del País Valencià”. “És absolutament lamentable, tenint en compte l’arrelament de l’educació musical al País Valencià, que els centres educatius musicals hagen patit un retall del 54% en 2010, del 55% en 2011 i del 34% en 2012”, ha assenyalat Torró.
 
El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra unida del País Valencià en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha denunciat “els brutals retalls que han patit els 62 centres de música i conservatoris municipals per part del Consell del Partit Popular”. Segons Torró, “l’educació musical està molt arrelada al País Valencià i, per tant, aquests centres no es mereixen els retalls que estan patint des de fa tres anys”. El diputat també ha advertit que “el conseller Serafín Castellano hagué de donar marxa enrere amb els retalls a les escoles de música”. “El conseller d’Educació haurà de rectificar també”, ha afegit.

El diputat d’EUPV ha assenyalat que “els centres de música autoritzats i els conservatoris municipals estan fent les funcions que hauria de fer la pròpia conselleria. Això implica que, en no cobrir-se els costos bàsics de funcionament (abans de les retallades tampoc no ho feien), en la pràctica són els ajuntaments i les entitats musicals els qui estan subvencionant a la pròpia conselleria”. A més, Torró també ha afegit que “la solució sols és que la Conselleria assumisca dins la seua pròpia xarxa els conservatoris públics i s’establisca un règim de concerts per als centres autoritzats en mans d’entitats privades amb finalitats no lucratives”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)