El Consell ha d'eliminar també la retroactivitat dels 12.000 euros de la Distinció al Mèrit Cultural

Enmig del debat pressupostari ens hem adonat que el PP ha derogat la normativa per la que les distincions al mèrit cultural venien recompensades amb una pensió vitalícia. Les distincions al mèrit cultural de la Generalitat Valenciana són un pessebre d'estomacs (una miqueta majors ja) agraïts. Resulta incongruent amb el caràcter del premi (no entrarem a parlar dels veritables mèrits que tenen els distingits i, sobretot, de les raons d'aquells que, amb igual o més mèrits, no ho han estat) que cobren un sou anual de mileurista (12.000 € anuals que s'afigen, evidentment als altres ingressos que puguen tindre). És laudable, doncs, que s'haja decidit eliminar. El problema és que només s'aplicara als que siguen distingits a partir d'ara. Però, i els que ja estan "distingits"? Què hi fem? Modestament pensem que aquesta mesura s'hauria d'aplicar amb retroactivitat. No es tracta que tornen els diners, sinó que no en cobren més.

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida, Lluís Torró, qualifica “d’incomprensible” que en el decret de la Conselleria de Cultura sobre la supressió del pagament de 12.000 euros anuals i de manera vitalícia a les persones que obtenen la Distinció al Mèrit Cultural, “no s’haja eliminat també la percepció anual i també amb caràcter vitalici d’aquells que ja tenen el premi, i que l’han rebut abans d’aquest decret, els quals continuaran percebent la quantitat econòmica sense cap problema. No té cap sentit i entenem que aquest supressió suposaria també un estalvi per a les arques autonòmiques”.

Torró ha anunciat que presentarà iniciatives parlamentàries “per conèixer de la veu de la consellera Johnson quin són els motius pels quals es manté la retroactivitat en la supressió d’aquestos pagaments”.

Per a Esquerra Unida, el manteniment d’aquesta compensació econòmica “suposarà a banda d’una despesa prescindible, un greuge comparatiu respecte els que reben els 12.000 euros de manera vitalícia i els que no els rebran a partir d’ara però si tindran la mateixa distinció. Ens sembla una incongruència”, critica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)