Cal exigir una programació “per a totes les butxaques” en el Palau de Les Arts

Quan aquests dies ens trobem amb els decrets de les retallades que afectaran a una gran quantitat de funcionaris i, molt especialment, a serveis essencials com l'educació i la sanitat, fa de mala sang veure notícies com les que hui publica el Levante (no us puc afegir l'enllaç perquè només es troba a l'edició en paper). Resulta que la programació del Palau de les Arts és ínfima (a penes 11 actes en els propers 2 mesos). I no sols això, ni tan sols es pot visitar l'edifici, potser l'únic atractiu de les realitzacions de Calatrava en els que el contenidor és allò realment important. La política cultural del Consell és nefasta. A més de l'enorme cost que ha suposta aquest edifici, s'endu una part lleonina de l'escarransit pressupost de la Conselleria de Cultura. Més que tot el que es dedica a l'esport, per posar un exemple significatiu. Quan la Generalitat està matant l'ensenyament musical i ofega a les bandes de música, tot açò és vomitiu. La lògica és aplastant: es tracta d'una política digna d'una dictadura del Tercer Món. Es retalla en sanitat, educació o cultura, però hi ha diners a mansalva per a projectes megalòmans. No passa res: voteu, voteu al PP.

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró qualifica “d’insostenible i vergonyós que la caríssima infraestructura òbriga sols 11 dies en dos mesos”

El diputat autonòmic d’EUPV ha assenyalat que el cost de la infraestructura, el seu manteniment anual –de 40 milions d’euros- i el nombre de treballadors -300- “no està a l’altura de la programació, tan escassa com insuficient, i a més destinada a certes butxaques. És sagnant que açò ocòrrega i exigim que la Conselleria de Cultura intervinga per ampliar aquesta programació d’immediat i que els espectacles deixen de ser elitistes”. Torró ha anunciat que preguntarà a la consellera en Les Corts sobre aquest assumpte.

Esquerra Unida considera que el Palau de Les Arts “nasqué ja com un sac sense fons. No podem entendre com 40 milions d’euros a l’any i 300 persones en plantilla donen per obrir en sols dos mesos únicament 11 dies. Ens preguntem com pot ser que no puga obrir-se l’edifici ni als visitants quan hi havia un compromís per a fer-ho”, critica Torró, qui a més recorda que el pressupost que li dedica la Generalitat a aquesta infraestructura és superior a allò que destina per a l’esport, per exemple.

El parlamentari d’esquerres manifesta que el govern del PP “haurà de replantejar-se d’una vegada per totes la seua política cultural. L’època dels macrocontenidors, com aquest Palau de Les Arts, ha d’arribar al seu fi, i l’elitisme no pot seguir dominant aquesta infraestructura absolutament insostenible i de la qual el Consell no sap ja què fer per a mantenir-la”.  

Torró apunta: “en lloc d’obrir el Palau de Les Arts per acollir bodes de la jet, el que ha de fer la Conselleria és treballar per planificar una programació completa anual a l’abast de totes les butxaques i que done rendibilitat a un edifici que fins el moment no ha donat més coses que mal de caps”, critica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)