El conseller de Sanitat hauria de donar explicacions sobre la denúncia d’un pacient que no va ser atès per parlar en valencià

La retòrica del PP insisteix en el bilingüisme i la cooficialitat. La pràctica indica que les dues llengües no estan al mateix nivell. Ningú no pot imaginar-se que el que ha passat a Crevillent (o va passar fa uns mesos a Alcoi) poguera produir-se a la inversa. I això són només els casos que arriben a denunciar-se!

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha presentat una bateria de preguntes al conseller Luis Rosado, per a que aclarisca els fets ocorreguts el passat 6 de gener a un centre de salut a Crevillent, on una persona denuncià els problemes tinguts a l’hora de ser atès en valencià. “Considerem intolerable que aquestes coses passen i lamentablement no és un fet aïllat, perquè fa un any tingueren un cas semblant a Alcoi, del qual es va fer ressò inclús el Síndic de Greuges, reivindicant el dret d’ús de la nostra llengua”.

Torró afirma que allò ocorregut ara a Crevillent “és una clara conculcació dels drets lingüístics dels valencians, i esperem una resposta de la Conselleria al respecte. Ens preocupa, a més, que açò passe en un servei com el sanitari, on la conselleria hauria d’establir els protocols adients per resoldre aquestes qüestions, ja que pot suposar un deteriorament en l’atenció sanitària de les persones”.

El diputat d’EUPV afirma que la descripció dels fets, segons ha denunciat el pacient, “és rocambolesca i no pot tolerar-se. Menys encara en una institució pública i per part d’un treballador públic, com és un metge. Cal la urgentíssima aplicació del requisit lingüístic en la funció pública”, manifesta.

Torró adverteix que si els esdeveniments hagueren ocorregut al reves, “és a dir, el pacient es queixara perquè no l’atenen en castellà, l’escàndol haguera estat majúscul. No podem tolerar aquestes situacions”, afirma.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)