Els retalls del Consell eviten aplicar la tissora als més privilegiats

A jutjar per la virulència de les protestes contra les retallades del Consell, sembla que els funcionaris valencians ja s'han cansat de suportar les conseqüències de la política malbaratadora i neoliberal del PP. Crec que és evident que és el moment de dir que ja n'hi ha prou. Fins i tot sindicats i sectors professionals afins al PP s'han vist afectats d'una forma que no havien arribat a sospitar (que es creien, què açò no anava amb ells?). Ací sols treu partit de la situació els grans empresaris i és el sector financer qui marca la pauta de la política. És la immensa majoria de la població la que es veurà afectada per la recessió que estan provocant (no vé caiguda del cel, no poden tirar les culpes a la crisi financera mundial, com va passar el 2008). Des d'EUPV, a més de sumar-nos a les mobilitzacions sindicals (i altres que puguen donar-se) anem a fer una campanya per explicar els retalls, les seues conseqüències i quines alternatives hi ha per evitar-los. Aquest matí he començat la meua contribució a la campanya a la Marina Alta.


NOTA DE PREMSA

EUPV explica la seua alternativa basada en la lluita contra el frau fiscal, l’abandonament de la política dels grans events i les privatitzacions i el foment de l’ocupació mitjançant la inversió pública

El diputat d’EUPV, Lluís Torró, i la coordinadora local d’EUPV a Dénia, Mónica Díaz, han comparegut en una roda de premsa hui a la Casa de la Cultura per analitzar els retalls que ha promogut el Consell i les alternatives de la formació d’esquerres. Torró ha arremès durament contra els retalls aplicats pel Consell en els salaris dels funcionaris i en les bonificacions socials que veuran suprimides els valencians i valencianes amb rendes mitges. “És lamentable que el Consell arribe a aplicar aquest tipus de mesures, carregant-se un poc més, si cap, l’Estat de Benestar, deteriorant els serveis públics i posant sobre les esquenes dels de sempre els retalls, els quals passen de llarg dels més privilegiats”.

Torró ha criticat la política que ha conduit a l’estat lamentable en que es troba la tresoreria valenciana. “La reducció del dèficit”, ha explicat el diputat, “no pot justificar polítiques antisocials que, a més, sols serviran per aprofundir més la crisi, incrementant les taxes d’atur”. Per a EUPV resulta un greu atemptat democràtic anunciar un retall de 1.000 milions a un pressupost de 14.000 milions, tan sols dos dies després de la seua publicació i a penes una setmana després de la seua aprovació. “Un autèntic frau institucional”, ha sentenciat.

Per a EUPV les alternatives han d’anar en el sentit oposat al que està marcant la política del PP. Torró ha remarcat la necessitat de canviar el model de finançament autonòmic, “que fa que el País Valencià pague més del que rep, tot i que la seua riquesa es troba per davall de la mitjana”.

Però això no és prou, per a la formació d’esquerres cal canviar radicalment la política fiscal. En paraules del diputat d’EU, “si s’incrementen els impostos però no es combat el frau fiscal el que es fa es incrementar el que han de pagar les rendes mitjanes i baixes però no les altes que segueixen sent els qui no paguen realment”. A més cal acabar amb la política dels grans esdeveniments que ha provocat l’endeutament improductiu de la Generalitat Valenciana i cal acabar amb les privatitzacions dels serveis públics. Per a Torró, “això no només resulta car i insostenible sinó que és el principal aliment de la corrupció política, i la prova es troba en els conflictes interns que ja estan sorgint al propi PP davant els anuncis tímids de Fabra de qüestionar els grans esdeveniments”.

Per últim, EUPV reclama una política d’estímul de l’ocupació a través de dues vies. La primera mitjançant una oferta adequada d’ocupació pública, adreçada sobretot als serveis socials, l’educació i la sanitat. “Just el contrari del que suposa el decret Fabra”, ha indicat Torró. La segona, mitjançant la inversió en investigació i l’afavoriment dels sectors productius, amb la indústria, l’agricultura i el turisme sostenible com a prioritats. “Cal estimular el sector ‘verd’ de l’economia”, ha posat com a exemple el diputat d’EU, “a través de mesures com la potenciació de les energies alternatives”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)