Fabra perverteix la democràcia anunciant retalls sols 10 dies després d’aprovar els pressupostos

És difícil mantindre la compostura quan se senten notícies com aquesta: Fabra anuncia un retall de 1.000 milions "addicionals". Ja no és sols pel que suposarà de deteriorament dels serveis públics (de moment no en sabem res). El 21 de desembre Les Corts aprovaven els pressupostos per a 2012 i es publicaven al DOCV el divendres passat (30). A penes dos dies després, el president fa l'anunci dels mil milions. Però açò què és? Per a que aprofita el treball que hem fet diputats i diputades durant dos mesos a Les Corts? I ja no és per nosaltres, els de l'oposició, vull dir. I els del PP? Treballar debades, se'n diu. Aquesta situació s'aproxima cada vegada més a que Les Corts siguen irrellevants. Seria més econòmic que es reuniren per a votar al president i, au, fins a les pròximes eleccions...Ni divisió de poders, ni llets. Això és un destorb. Així manarà qui toca: els bancs i els especuladors.

NOTA DE PREMSA

El grup d’esquerres sol·licitarà la compareixença “urgent” del conseller Vela en Les Corts per a que explique les mesures anunciades pel president

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha assenyalat que l’anunci del president Alberto Fabra sobre noves mesures econòmiques per a reduir el dèficit, “a banda de ser imprecís i ambigu, deixà palès la manca de planificació d’aquest govern, que fa aquest anunci després d’haver aprovat uns pressupostos autonòmics sols 10 dies abans. El PP imposa, fa i desfà, pervertint els procediments democràtics i ningunejant a l’oposició”.

Torró ha anunciat que Esquerra Unida presentarà una petició de compareixença del conseller Vela en Les Corts Valencianes “perquè considerem urgent que ens explique el contingut d’aquestes mesures anunciades per Fabra amb molt de soroll però de les què poc, per no dir res, sabem”.

El portaveu d’EUPV acusa al PP “d’utilitzar el poder per imposar, botant-se sense respecte, els tràmits democràtics, com és per exemple l’aprovació dels pressupostos autonòmics, en els quals no apareix res d’allò anunciat per Fabra. Ens preguntem per què el PP fa un mes no va presentar les esmenes pertinents. En 30 dies la situació de crisi no ha canviat res”, subratlla.

Torró assenyala que el govern del PP “està actuant, tal i com ho fa al seu partit: a colp de decisió unilateral, sense consultar, sense respectar, amb poca o gens democràcia. Aquesta actitud anul·la a institucions com Les Corts, des de la qual l’oposició poc pot dir davant una actuació que ens impedeix inclús el debat i que deixa a l’altura del betum els pressupostos recentment aprovats”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)