L’Institut Valencià de Finances és tan responsable del nul control de la CAM com el Banc d’Espanya

Demà s'obre el termini per a la presentació de plans de treball per a la Comissió d'Investigació de la CAM a Les Corts. Com és lògic i previsible, serà el PP amb la seua majoria absoluta qui determinarà que farem a la comissió. De segur que tractaran de defugir les responsabilitats de la Generalitat en la gestió. Si és així, serà una comissió fantasma que no aclarirà res. La CAM estava gestionada per persones que estaven al seu lloc gràcies a decisions polítiques dels partits majoritaris que controlen Les Corts i els ajuntaments. A més, l'Institut Valencià de Finances (que depèn de la Conselleria d'Economia i Hisenda) tenia una gran responsabilitat en la fiscalització d'una bona part de les decisions. Si la comissió té algun sentit és el de depurar responsabilitats polítiques en les actuacions il·legals o dubtoses èticament, d'una banda, i aclarir els errors d'una gestió vinculada a l'economia de la rajola. Fins i tot el PP hauria de tindre interès en discernir aquests assumptes. Però aquesta és una democràcia disminuida en la que es barreja el poder polític amb l'econòmic, supeditant-se, en darrera instància, el primer al segon. Ja m'agradaria equivocar-me, però els resultats de la comissió seran decebedors.
NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha reptat al grup parlamentari del Partit Popular a acceptar totes les compareixences proposades per l’oposició per a la comissió d’investigació de la CAM. Per a Torró, “el problema no són només les responsabilitats dels directius o del Banc d’Espanya, també la nul·la fiscalització de l’Institut Valencià de Finances”. Així, per al portaveu adjunt d’EUPV, “l’èxit i la credibilitat del dictamen de la comissió dependrà que el PP no vulga defugir les responsabilitats de l’administració autonòmica”.

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha denunciat que “existeixen moltes responsabilitats del saqueig de la CAM que corresponen al Partit Popular”. “No sabem fins a quin punt el PP voldrà entrar en aquesta qüestió”, ha afegit. Torró ha recordat “la tasca de fiscalització que, teòricament, correspon a l’Institut Valencià de Finances”. Així, el diputat d’esquerres ha lamentat “el nul control que va exercir l’IVF sobre les operacions suïcides de la CAM”. “L’IVF –ha afegit Torró- és tan responsable, com a mínim, com el Banc d’Espanya”. Finalment, el diputat d’EUPV ha reptat al portaveu del grup parlamentari del PP en Les Corts a “acceptar totes i cadascuna de les compareixences proposades per l’oposició si realment volen saber tot el que va passar, tal com diu Rafael Blasco”.

Comentaris

  1. El PP no ha necessitat a ningú més, ells a soles s'han encarregat de destruir el teixit financer valencià.

    ResponElimina
  2. Ànim, Lluís. Aqueix és el camí. Que no eixquen impunes els balafiadors irresponsables d'un País.

    ResponElimina
  3. Notícia: demà va a constituir-se una plataforma o associació d'afectats a Alacant. Pretén aplegar les persones que havien comprat quotes participatives i que s'han quedat amb una mà davant i l'altra darrere (una versió sui generis del "corralito" argentí"). Han convidat als grups parlamentaris i (oh, sorpresa!) sembla que el PP hi acudirà. Què collons diran?

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)