S’ha traslladat el problema de Zarra a Villar de Cañas

A l'entrada anterior em dedicava a bonegar al Consell pel seu fariseïsme en sol·licitar que s'endugueren el magatzem nuclear a un altre lloc quan era la seua actitud la que havia situat a Zarra en el nª 1. Com poden canviar les coses de vegades en 24 h! Cal felicitar-los: han aconseguit que el MTC vaja aVillar de Cañas sense renunciar a la requalificació del sòl a Zarra. Ara caldrà lluitar per a que no s'instal·le a Villar de Cañas: els problemes són els mateixos se situe on se situe. Política NIMBY, diuen els anglosaxons (Not In My BackYard: no al meu pati de darrere). No es pot seguir defensant l'energia nuclear i exigir que les seues instal·lacions estiguen el més lluny possible. Si fan tanta por, perquè els mantenim, perquè seguim acceptant els seus riscos i carregant amb els costos dels seus gravíssims accidents? No hem tingut prou amb Harrisburg, Txernòbil o Fukushima? Solidaritat absoluta amb els afectats immediats per la instal·lació a Villar de Cañas (afectats en som tots al capdavall). Quan decidim quan i com tanquem les nuclears, aleshores parlarem de què en fem amb els residus.

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha valorat la decisió d’instal·lar el cementeri nuclear a Villar de Cañas (Cuenca). Per a Torró, “només té sentit parlar de magatzems nuclears si hi ha un calendari de tancament de les centrals a tot l’Estat”. “Ens dóna el mateix –ha afirmat Torró- que el magatzem vaja a Zarra o a Villar de Cañas; la qüestió consisteix en tancar totes les centrals nuclears”. “El que estan fent és traslladar el problema de Zarra a Villar de Cañas”, ha explicat Torró qui ha expressat la solidaritat de la formació d’esquerres amb els nous afectats. Així, el portaveu adjunt també ha assenyalat que “la perillositat de Cofrents és molt alta” i ha recordat que aquesta central nuclear és la mateixa que la central de Fukushima”.
El portaveu adjunt del grup parlamentari d’EUPV en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha valorat la decisió final sobre el cementeri nuclear. Per a Torró, “només té sentit parlar de magatzems nuclears si és en el context d’un calendari de tancament definitiu de totes les centrals nuclears de l’Estat espanyol”. “Els cementeris nuclears no són en absoluta la solució”, ha afegit. Finalment, també ha assenyalat que “cal el tancament immediat de les centrals nuclears més obsoletes, com ara la central de Cofrents”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)