divendres, 3 de febrer de 2012

Com és possible que la sanitat britànica advertisca del brot de legionel•la abans que els propis serveis sanitaris valencians?

És clar que no és possible. El que passa és que la Conselleria de Sanitat no es caracteritza precisament per la seua transparència informativa. I molt menys encara en un tema tan delicat i pelut com el de la legionel·la. La ciutadania d'Alcoi ja ho sap ben bé. L'opacitat pel que fa als focus on s'ha detectat el bacteri ha estat la norma. En compte d'explicar ràpidament el que se sabia per a que la gent en risc poguera prendre mesures preventives el que fan és amagar la major part del que saben amb l'excusa d'evitar "alarmes socials". El que ha passat a Calp (14 malalts i probablement 3 morts per un brot a un hotel) és una mostra claríssima. Sols acabem sabent alguna cosa gràcies a la premsa...

NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en Les Corts, Lluís Torró, ha criticat la política d’opacitat de la Conselleria de Sanitat amb el brot de legionel·la. “Amb l’excusa de no alarmar a la població, s’està ocultant informació rellevant des del punt de vista epidemiològic i que pot afectar a la població”, ha explicat Torró. El parlamentari d’esquerres ha assenyalat que “en aquests casos es sol aplicar una política de transparència per a que la gent puga prendre les mesures de prevenció necessàries”. Així, “el remei és pitjor que la malaltia”, ha afegit Torró qui sol·licitarà en Les Corts que s’aclarisca adequadament tots els extrems que s’han produït en aquest tema.

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Lluís Torró, considera que “algú hauria de responsabilitzar-se d’aquesta manca d’informació”. “Com és possible que la sanitat britànica advertisca del problema abans que els propis serveis sanitaris valencians?”, s’ha preguntat el parlamentari d’esquerres. Torró sol·licitarà en Les Corts que s’aclarisca adequadament tots els extrems que s’han produït en aquest tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada