Demà a Dénia reflexionarem sobre la compatibilitat entre el capitalisme i el medi ambient

A finals de juny (un poc abans de Sant Joan) es tornarà a reunir a Rio de Janeiro la Conferència de les Nacions Unides sobre el Desenvolupament Sostenible. Rio +20, com ja es coneix popularment, és la reedició després de 20 anys (per això el nom) de la cèlebre conferència que va posar en marxa la primera agenda mediambiental a escala mundial. A l'agenda de Rio +20 el que sembla que vol imposar-se és el que s'anomena "capitalisme verd". El que discutirem demà, a iniciativa dels companys d'EUPV i d'Els Verds de Dénia, és si aquesta pot ser una eixida viable a la crisi actual, quins són els actuals problemes ambientals i quina relació tenen amb els de caràcter social. Hi esteu convidats, evidentment.


NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida organitza demà una jornada a Dénia per analitzar l’afecció de la crisi en el Medi Ambient

L’organització d’esquerres celebrarà demà a la Casa de Cultura de la capital de la Marina Alta la jornada de reflexió “Rio+20 i l’economia verda. Capitalisme verd: és una sortida a la crisi?”. A la jornada, que tindrà lloc a partir de les 9,30h fins les 18h, i que ha estat organitzada conjuntament amb els Verds, PACMA i altres col·lectius, assistiran membres d’organitzacions ecologistes, així com professors d’Universitat i els integrants de l’àrea de Medi Ambient d’EUPV. La intenció és debatre sobre qüestions com les energies renovables, la política territorial, l’aigua o l’agroalimentació.

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, serà l’encarregat d’obrir la jornada. Torró ha explicat que l’objectiu d’aquest espai “és reflexionar sobre les conseqüències de la crisi en les polítiques mediambientals, sobre la necessitat precisament en aquestos moments de no deixar-les de costat per establir altres prioritats. Es tracta d’analitzar la viabilitat d’allò que s’anomena “capitalisme verd”, o el que és el mateix la compatibilitat entre el sistema econòmic capitalista i una relació harmònica entre les societats humanes i la natura”.

A les jornades participaran organitzacions com Els Verds del País Valencià, Tanquem Cofrents, Ecologistes en Acció, la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica, el Partit Animalista (PACMA) o Aixa de Pedreguer.

Les jornades també comptaran també amb l’assistència de la síndica d’EUPV i coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz i el portaveu dels Verds, Joan Frances Peris.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)