El Consell ha d'aclarir què pensa fer davant la intenció del Govern de continuar amb les prospeccions petrolíferes

Açò de les prospeccions cercant petroli va per a llarg, pel que es veu. Al preu a que arribarà segur que si troben algun jaciment, per menut que siga, compensarà la inversió que puguen fer les empreses. Però el govern del PP (el Ministeri d'Indústria, concretament) diu que les prospeccions són "estratègiques". És de bojos. No sols perquè (com ja he comentat amb anterioritat) tot el malbé que s'hi puga derivar (de les prospeccions o de les hipotètiques explotacions) serà "socialitzat". És a dir, tothom pagarà via impostos o patiment de pèrdues irreparables les "externalitats" d'aquesta activitat. També perquè és una estratègia suïcida. El que cal és alliberar-se del petroli. I això només es fa mitjançant l'ús d'energies alternatives (promocionant-les, que és el contrari que fa el Ministeri d'Indústria, continuant i agreujant la correcció que ja començar Zapatero) i potenciant la recerca en aquest camp. Després ens diran que "no fuimos capaces de verlo", emprant el plural de manera que incloga tothom i, de pas, exculpant-se (es veu que no tenen prou amb la confessió setmanal segons per a quines coses). Doncs, no. En aquesta, com en moltes altres qüestions (urbanisme, infraestructures, repartiment del treball, finances i un llarguíssim etcètera) som un grapat de gent la que venim advertint-ho des de ja fa dècades (penseu-ho bé que no estic exagerant).

Torró acusa al PP d’estar “jugant amb la confusió”

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha manifestat que el govern valencià “haurà de clarificar la postura que manté respecte aquestes prospeccions, ratificades de nou pel govern de Rajoy i per tant, en contradicció, teòricament, amb la postura que fins ara ha mantingut el Consell. Ens preocupa que Fabra cedisca davant Rajoy i que la perjudicada siga la nostra costa”, ha expressat.

Esquerra Unida ja ha reclamat en reiterades ocasions una postura clara del Consell i inclús del propi Govern central davant aquestes prospeccions. El diputat Torró manifesta la seua preocupació per la contradicció interna del PP “la qual ens temem que acabarà amb el sotmetiment del govern valencià al central i, per tant, amb un risc de dany incalculable al medi ambient, així com a una afecció tremenda al turisme”, adverteix. Torró assenyala: “el PP està marejant a l’opinió pública amb posicions confuses, i el que li demanem que faça és potenciar les energies alternatives, nétes i renovables. Ratificar les prospeccions és tenir una actitud irresponsable, és un pas enrere cap a la sostenibilitat i cap a la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del medi ambient”.

Comentaris

  1. Hola Lluís,

    Acabem de vore't pel Canal 9, a les Corts. No sabíem que eres diputat. I és trist. Sóc un home que estava al costat de ton pare a l'Hospital General de València, el dia 30 de novembre de l'any passat. No sé si te'n recordaràs. És normal que no te'n recordes. En tot cas, enhorabona per la tasca que fas. I espere que ton pare estiga millor.
    Cordialment,
    Juli Capilla

    ResponElimina
  2. Sí que me'n recorde, clar. Mon pare està millor. Segurament no es recuperarà totalment (ell ja patia un principi d'alzheimer), però està bé. Les intervencions van eixir bé i ha recuperat bona part de la seua autonomia funcional (llig, camina sense dificultat, està orientat i sap on està, etc.) Moltes gràcies per preocupar-vos-en. Una abraçada i espere que mantinguem el contacte, encara que siga "virtualment".

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)