El Consell no pot llavar-se les mans, ha de lluitar per impedir les prospeccions petrolíferes

Molta boqueta, però de forment ni un gra. Això és el que fa el PP amb les prospeccions petrolíferes que poden arruïnar ambientalment la costa valenciana. Mentre el PSOE manava a Madrid tot eren greuges i planys. Però ara, amics i amigues, ara mana el PP. I no van a tossir-li a Rajoy. Així que, de sobte, ja no és assumpte seu i és sols del govern central. Fabra, com Pilatos, es llava les mans: s'han acabat les reivindicacions victimistes front al govern central.

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha assenyalat que les declaracions del vicepresident del Consell, José Císcar “mostren una actitud irresponsable. Dir que no es pot fer res és una vergonya, més quan el PP s’ha oposat fins ara en seu parlamentària a aquestes prospeccions. El que ha de fer el govern de Fabra és exigir al govern central que no permeta les prospeccions a la nostra costa, per molt que l’anterior govern les autoritzara. Sembla que el que passa és que Fabra no li vol portar la contrària a Rajoy”, critica.

Esquerra Unida considera que el Consell “ha de defensar els interessos dels valencians, i no està fent-ho. L’impacte mediambiental i econòmic sobre el turisme d'aquestes prospeccions és indiscutible i no pot primar-se l'interès econòmic per damunt d'altres consideracions”, explica Torró.

El parlamentari d’EUPV, a més, recorda que permetre aquestes prospeccions “és seguir apostant per les energies no renovables i contaminants, en lloc d’avançar cap a les alternatives, renovables i nétes. És un pas enrere cap a la sostenibilitat i cap a la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del medi ambient”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)