Esquerra Unida reclama explicacions sobre l’acomiadament del cap de pediatria de l’Hospital de Dénia

Més enllà del cas concret (molt, molt lamentable), el que està passant amb el cap de pediatria de Dénia és una mostra colpidora del desficaci de les privatitzacions sanitàries. Ens han volgut vendre la politica de privatitzar la sanitat com una mesura de "racionalització" de la despesa pública. Ja sabem que vol dir açò: hi ha qui pensa que no és racional que es puguen gastar molts diners públics sense que uns quants s'enduguen una bona tallada. És un poc com el raonament que justifica el transvassament de l'Ebre. Com pot anar-se'n tanta aigua al mar quan podríem regar uns espectaculars camps de golf amb els que guanyar molts diners? Com poden gastar-se tants euros en metges, medicines i serveis sense que alguns no puguen sucar-ne uns quants? El "pato", per suposat, el paguen sempre els mateixos: la ciutadania que veu com el servei (en aquest cas la seua salut) empitjora notablement i els treballadors que han de fer feina per a que algú li prenga una part d'ella per al seu benefici personal o corporatiu. Sí, el capitalisme s'està llevant la disfressa de bo. Estudieu història si voleu conéixer quins són els resultats de la seua lògica si no se li posa fre...
NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’Esquerra Unida Lluís Torró, afirma que el conseller de Sanitat, Luis Rosado, haurà de donar explicacions en comissió de Les Corts, sobre la intenció de l’Hospital de Dénia, gestionat per l’empresa privada Marina Salud, d’acomiadar al cap de pediatria, “justificant-lo a una suposada mala gestió, i sense tenir en compte el seu treball professional i les manifestacions de recolzament d’altres companys i de pares i mares dels seus pacients. Estem davant de la terrible conseqüència i realitat de la privatització de la sanitat. Exigim que el Consell intervinga i que aquest acomiadament no es duga a terme”.

Torró reclama que el Consell atenga aquesta situació “que ha generat una veritable campanya de recolzament al cap de pediatria del centre sanitari, davant una situació injusta i provocada, com sempre, per una privatització d’un servei que hauria de ser totalment públic”, critica i afegeix: “aquesta situació és una mostra palpable del deteriorament dels serveis que provoquen les privatitzacions, tant pel que fa a l’atenció dels usuaris, com pel que fa als drets dels treballadors. Una situació que segurament es veurà agreujada pels retalls del Consell i la reforma laboral aprovada pel PP”.

Esquerra Unida presentarà una bateria de preguntes al conseller a aquest respecte, “per a que ens explique per què ha desaparegut la plaça d’aquest facultatiu, i si existeix una persecució, com sembla que així passa”, adverteix Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)