Esquerra Unida recolza la vaga d’estudiants

Aquest matí els càrrecs publics d'EUPV hem estat prestant el nostre recolzament a la vaga i les manifestacions i concentracions organitzades pels estudiants en protesta contra els retalls en educació. Ho tenen ben clar: sense mobilització no hi haurà rectificacions. Ací teniu una foto i una nota.



 NOTA DE PREMSA

Lluís Torró, diputat d'Esquerra Unida, ha participat a la concentració a la Plaça d’Espanya d’Alcoi i que ha sigut convocada pels sindicats d’estudiants en defensa de l’educació pública i en contra de les retallades del Partit Popular.

El diputat d’EUPV a afirmat que les lluites estudiantils que estem vivint, avui amb la vaga, té tot el recolzament i la solidaritat de la seua formació d’esquerres. “Els estudiants, els sindicats, i EUPV tenim els mateixos objectius, la defensa d’una educació pública de qualitat, on tots i totes tinguen les mateixes oportunitats independentment de la seua posició econòmica”.

Torró ha criticat que els retalls del Consell ve practicant en els últims anys en l’educació pública i que ha tingut com a colofó l’impagament del deute als centres educatius aquest any, “posa en greu perill no solament la qualitat de l’ensenyament, sinó el propi funcionament del sistema”, i afegeix, “solament una resposta contundent des de tot el sector públic ha aconseguit que des de la Conselleria es pague la major part dels diners que devien”.

El diputat assegura que darrere de d’aquestes retallades del Partit Popular es trobe una estratègia de privatitzar el sistema públic d’ensenyament, “com a prova, la seua intenció de cedir sol públic per a la construcció de centres privats, una idea que de portar-se a la pràctica significarà el principi del desmantellament de l’educació pública”.

El parlamentari ha finalitzat recordant les concentracions a València, i recrimina que des del Partit Popular i mitjans afins hagen volgut criminalitzar al món estudiantil “mostrant-los com a vàndals, quan van ser agredits brutalment pels cossos de seguretat de l’estat, simplement per defensar els seus drets amenaçats pels retalls d’un govern insensible amb les necessitats de la ciutadania”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell