Hernández Mateo hauria de dimitir immediatament del seu escó a Les Corts

El polític corrupte sempre és un personatge que concita una especial repulsió. És normal, defrauda la confiança que la ciutadania li ha dipositat. Les empreses que fomenten la corrupció no susciten tanta mala llet entre el personal. Al cap i a a fi, freqüentement no sabem qui són i, menys encara, quins són els seus propietaris. A l'ex-alcalde de Torrevieja i diputat a Les Corts (on es va fer famós a la legislatura passada pels seus exabruptes i insults) l'acaben de començar a jutjar per una de les seues imputacions. Tres en té, l'home. Veient el "desenvolupament" del terme de Torrevieja "y aledaños" la sospita de la corrupció salta immediatament. No vull entrar a valorar els processos judicials. Que no confie massa en els mecanismes de la justícia (sobretot per la seua escandalosa manca de mitjans) no vol dir que no crega en els procediments legals. Amb això el que vull dir és que independentment de què acabe passant als tribunals, el senyor Hernández Mateo hauria d'estar ja a sa casa. La justícia entén de responsabilitats personals punibles. La política (hauria d'entendre) d'ètica i de decència pública. Com podem confiar en un partit que aprova codis de comportament que incompleix de forma sistemàtica?

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’Esquerra Unida Lluís Torró, ha qualificat “d’insostenible que a aquestes altures el senyor Pedro Ángel Hernández Mateo continue assegut a l’escó de diputat, mentre compareix al Tribunal Superior de Justícia, acusat de delictes de prevaricació i falsedat documental en la concessió del contracte del fem de Torrevieja. Exigim a Fabra que actue amb seny i l’aparte a ell i a tots els imputats per corrupció, per a que no continue havent un grup d’imputats en l’hemicicle que embruten la institució”.

Torró lamenta que Fabra “no tinga la mateixa diligència en apartar als càrrecs imputats per casos de corrupció. Sembla que si són de segona filera sí actua, però quan es tracta de diputats, actua amb un estil molt permissiu”, critica.

El diputat d'EUPV per Alacant considera que ja és hora que Pedro Ángel Hernández Mateo “s’aparte de la vida política pública. El seu nom està relacionat amb diversos casos de corrupció i és vergonyós que estiga utilitzant l’aforament que té com a diputat per a salvar-se les esquenes. Si el PP i el senyor Fabra volen netejar d’una vegada per totes les seues sigles, han d’apartar a aquest i a altres imputats en casos de corrupció, com és Castedo o Hernández Mateo”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)