La política del PP ofega l'ensenyament musical valencià

No sé si el moment és el més adient. Disculpeu per això que la introducció tinga tan poquet a veure amb el títol i amb la nota però he d'aprofitar que el Serpis passa per Alcoi (val, també per L'Orxa i per Gandia,...) Després de veure la brutalitat injustificada amb la que la policia reprimeix els joves estudiants a València tot sembla poca cosa. Serà difícil treure's del cap les imatges de les agressions policials. Són prou burros, a més, ja que aquest tipus d'accions acaben provocant reaccions indesitjades. És una forma molt estúpida i particularment condemnable de tirar-se terra als ulls amb les porres i les bales de goma dels agents de "l'ordre". Què valents que peguen als xiquets!, què no esdevindrà un càntic universal? I el cas és que tot té a veure amb el mateix (em referesc a l'assumpte que es denuncia a la nota que segueix): les retallades en educació. El dilema és molt senzill: o treballem per una societat solidària o ho fem per una que sacralitza l'individu. És repugnant que aquells que poden (perquè n'han guanyat a pilots i, freqüentment, de forma èticament dubtosa) es neguen a contribuir a mantindre els serveis socials essencials per a tots. Volen que la gent treballe per a ells per quatre cèntims però que consumisca per a poder vendre; que estiga ben formada però sense disposar d'un sistema educatiu gratuït, universal i de qualitat; que gaudisca de bona salut (per a que no afecte a la producció) però sense poder accedir una sanitat pública mínimament decent; que siga molt productiva (no sé com si no estan ben formats i no gaudeixen de bona salut,...) però que no tinga cap dret en el treball. I després s'estranyen que un sistema tan perfecte puga entrar en crisi. Potser també creuen que els burros volen?

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida critica durament els retards del Consell en els pagaments als centres de música autoritzats

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró,  ha criticat la decisió del Consell de retardar la publicació de l'ordre d'ajudes per als centres autoritzats i als conservatoris municipals. “Aquesta decisió agreuja encara més una situació angoixant que està provocant problemes que, a més de deteriorar els serveis, pot acabar fins i tot amb el tancament d'alguns centres”, ha alertat Torró.

Esquerra Unida insisteix “en la perversió que suposa aquest sistema que no garanteix el finançament d'un servei que ajuntaments i societats musicals estan prestant per compte de la Conselleria. Cal canviar el sistema i substituir-lo per l'assumpció dels conservatoris públics per part de conselleria i, en tot cas, per la creació d'un sistema de concerts que garantisquen un finançament estable per als centres municipals i els que depenguen d'entitats sense ànim de lucre”. El grup d’EUPV ja va presentar una proposta en aquest sentit que va ser rebutjada pel PP amb l'excusa de l'elaboració d'un mapa educatiu que encara no ha s'ha materialitzat.

Així mateix, Torró recorda que Esquerra Unida va registrar una sol·licitud de compareixença del Conseller de Governació per a que retrera comptes de les raons per les què no havia respost a la proposta de PLACEMA (Plataforma de Centres de Música No Autoritzats) de rebaixar un 10 % la subvenció que rebien del Consell. Aquesta proposta està pendent de substanciar-se en comissió i adquireix en el context actual una actualitat màxima.

“Els centres de música autoritzats i els municipis estan mostrant un pragmatisme i una voluntat de col·laboració que no es veuen corresposts per la Generalitat. El PP sols respon amb retalls, endarreriments i silenci”, critica el parlamentari d’esquerres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)