L’aposta per dos corredors ferroviaris és balafiadora fins l’extrem

No volieu caldo, doncs dues tasses. Quedar bé no costa un fotre. I se m'acuden més frases fetes per qualificar l'anunci de la inclusió del corredor central com a prioritari. La política d'infraestructures s'engul cada vegada més i més recursos. S'ha convertit en un autèntic forat negre (i a més un dels que més deutes genera a llarg termini). I serien benvingudes (fins i tot en èpoques difícils, o especiament) si realment foren inversions productives. El que passa és que aquestes infraestructures són insostenibles econòmicament, socialment indesitjables (generen desequilibris territorials) i generen enormes impactes ambientals. Ull, no m'estic referint al transport ferroviari de mercaderies. Açò és desitjable, cal impulsar-lo i substituir el trasnport per carretera. El que passa és que ací és: o AVE o res! I aquest és el problema. El greu problema.

NOTA DE PREMSA
El diputat d’EUPV afirma: “cada vegada és més patent la distància del PPCV del govern de Rajoy”

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts Valencianes reclama al PP que aposte per un únic corredor. “És delirant que ara es parle de dos infraestructures de característiques faraòniques. La seua execució seria un malbaratament espectacular de diners i, recordem que no fa falta tanta oferta per a la demanda existent de transport. Esperem que el govern de Fabra actue al respecte i inste al Govern central a seguir apostant únicament pel mediterrani”.

Esquerra Unida ha mostrat la seua preocupació per la disposició del govern de Rajoy d’espentar també el corredor central. “No tindria cap sentit pressupostar, a més, en aquestos moments de crisi, dos corredors. Seria tirar els diners i podrien passar dues coses: que a banda d’executar-se i dilapidar-se quantitats astronòmiques de diners, es feren malament”, adverteix i afegeix: “Els dissenys proposats supediten el trànsit de mercaderies a l'Alta Velocitat, amb la qual cosa el malbaratament és multiplica exponencialment. Una de dues: o tiraran uns diners que són molt més necessaris en Sanitat, Educació, Benestar Social i Justícia; o acabaran per no construir-ne -almenys completament- cap dels dos corredors”.

Torró considera que aquesta divergència entre el Consell i el govern central “és una més que sumar a la llista, i que demostra que el PPCV pinta ja poc en les decisions del govern de Mariano Rajoy. Instem a Fabra a exigir el manteniment del corredor mediterrani i a fer reflexionar al Govern central sobre la barbaritat de fer realitat dos”, destaca.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)