Esquerra Unida demana explicacions al Consell sobre l’incompliment dels compromisos amb la FSMCV

Si  no coneixeu a Castellano, l'hauríeu de veure. És una persona molt pagada d'ella mateixa. Segurament tindrà raons de sobra per a estar-ho, no seré jo qui entre a valorar-ho. El que passa amb aquesta actitud és que, moltes vegades, la boca li gasta males passades. Després dels retalls i el rebot consegüent de les bandes, Castellano va negociar un acord de mínims que va desactivar una mobilització perillosa per al PP. Perillosa perquè ací no hi havia possibilitat d'acusacions de politització. I va afirmar que la situació estava ressolta definitivament. Tururú! Les retallades han tornat a la música. En realitat no havien desaparegut mai, ja que els Centres Autoritzats i els Conservatoris Municipals no han entrat mai en els acords i han perdut les tres quartes parts de les subvencions que rebien. Quina excusa posarà ara el Conseller de Governació?
NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt d'Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha demanat la compareixença del conseller Serafín Castellano, “perquè ens explique per què va mentir de la manera tan flagrant que ho ha fet. Va assegurar que el finançament a les escoles de música estava arreglat i garantit, i òbviament Donde dije digo, digo diego”.

Torró reclama a Castellano que argumente les raons per les quals s’ha produït aquest incompliment que suposa la rebaixa d’un milió d’euros – un 20’5% menys- en el finançament a les escoles de música. “Aquesta rebaixa les deixa en una situació extrema, que afectarà a aproximadament 60.000 alumnes i que està sumant-se a un retall darrere altre. Exigim a Castellano que rectifique d’immediat”.

El diputat autonòmic d’EUPV demana al Consell que escolte “d’una vegada per totes les reivindicacions de la FSMCV”. Torró recorda que el moviment musical al País Valencià és un col·lectiu d’enorme importància, el qual aglutina a 525 societats musicals, 40.000 músics, 60.000 educands i més de 200.000 socis. “Aquestes societats depenen en gran mesura de les subvencions i per tant, el fet de no rebre-les o de veure-les retallades, posa en perill les funcions que realitzen, entre elles, l’ensenyament. S’ha de canviar el sistema de finançament de l’ensenyament musical, acabant amb la política de subvencions”, puntualitza Torró.

El parlamentari d’esquerres acusa a la Generalitat de retallar unes subvencions que ja de per si són insuficients en relació a les necessitats de les bandes, “atenent al seu paper cultural en l’ensenyament i difusió de la música. Un paper que sols fan elles, i que si desapareixen, també desapareixerà eixa educació”, adverteix.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)