Esquerra Unida reclama al PP que suspenga la sessió plenària del pròxim 29M

A l'anterior vaga general, el PP no va tindre cap problema en canviar la data del Ple de Les Corts per a garantir el dret de vaga dels treballadors de la institució. Però clar, aleshores el President del "Reino" era Zapatero i tot valia per desgastar-lo. Tant és que aquella reforma anava en el mateix sentit que la present (tot i que, atès el que hem vist, es quedava molt curta per al seu gust). Ara les coses han canviat (estic "ovidià" hui) i el "jefe" és Rajoy: ¡prietas las filas! El que valia fa dos anys ja no val ara, doncs. Una horeta abans ens reuníem amb CC.OO. i UGT, escoltàvem els seus arguments (que són els nostres) i els asseguravem la nostra col·laboració activa amb la preparació i execució de la vaga junt, evidentment, a la garantia de la nostra participació. El 29 ens juguem moltes coses. Els drets laborals (que també són drets ciutadans, que no se li oblide a ningú) per suposat, però també la defensa de l'estat del benestar contra els retalls i les possibilitats d'una eixida socialment justa i ambientalment sostenible de la crisi. Cal que siga un èxit, doncs. No us anime sols a que us sumeu, us anime a que ho feu de manera activa. El 29 s'aturarà el país!

NOTA DE PREMSA

Els diputats autonòmics d’EUPV, Lluís Torró i Marina Albiol, s’han reunit aquest matí amb els representants dels sindicats convocants de la Vaga General per al pròxim 29M, a qui han traslladat el seu total recolzament a la convocatòria. Els cinc diputats d’EUPV cessaran la seua activitat eixe dia i han demanat que el PP aplique “els mateixos criteris que va aplicar en l’última vaga, i permeta la suspensió o no realització de la sessió plenària”, ha assenyalat Torró.

El parlamentari d’esquerres ha puntualitzat que aquesta vaga “és imprescindible. Els atacs que estan patint els ciutadans, les retallades i la reforma laboral són intolerables i suposen una vulneració dels drets fonamentals. És un pas enrere en l’estat del benestar”.

Esquerra Unida s’ha posat a disposició de les organitzacions sindicals, “a qui oferim tot el nostre suport i ens adherim a la convocatòria de manera activa com a càrrecs públic”, apunta Torró.

Torró afegeix: “esperem que en Les Corts el PP aplique el mateix criteri que va aplicar en la passada vaga, quan governava el PSOE, i permeta la suspensió o la no realització de la sessió plenària”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)