Esquerra Unida sol•licita a Conselleria que elabore un estudi d’afeccions ambientals de les prospeccions petrolíferes

El PP s'ha de definir. Quan Zapatero estava a La Moncloa utilitzava l'oposició a les prospeccions petrolíferes a les costes valencianes per practicar el victimisme. Però ara ja no saben que fer. Es queixen amb la boca xicoteta, no siga que papà Rajoy s'enfade. La coherència és difícil d'assolir però cal practicar-la per acostar-s'hi, almenys. És evident que el PP no en té massa..., excepte en una cosa dir el contrari del que realment fan: acabar amb l'atur fomentant-lo, defensar l'estat del benestar atacant-lo brutalment, defensar la vida participant activament a guerres i promovent el comerç d'armes, protegir el medi ambient agredint-lo sense remordiments,...

NOTA DE PREMSA

El diputat d'EUPV a les Corts Valencianes, Lluís Torró, afirma que la “mirada insistent” de l’empresa Cairn Energy sobre la costa valenciana, “així com les anades i vingudes del PP respecte les prospeccions petrolíferes, ens tenen summament preocupats, per això considerem necessari que els tècnics de la Conselleria de Medi Ambient estudien a fons les repercussions múltiples que suposaria en la nostra costa una activitat d’aquest tipus”.

Esquerra Unida ha presentat una Proposició No de Llei en Les Corts sobre aquest assumpte. “Els experts de la conselleria han de redactar un informe en el que quede constància de les afeccions de les prospeccions, tant en l’aspecte mediambiental, com en l’econòmic o turístic”.

Torró reclama a més que aquest informe, “una vegada acabat, ha de remetre’s al Govern central i en concret al ministre José Manuel Soria, que és qui sembla que té l’última paraula en aquest assumpte per a que el tinga en compte a l’hora de prendre qualsevol decisió. Ens preocupa que en aquestos moments estiga marejant la perdiu per acabar acceptant les prospeccions en la nostra costa amb la boca menuda”, adverteix.

D’altra banda, Torró afegeix: “la Generalitat ha de deixar clar quina és la seua postura al respecte de les prospeccions. No hi ha prou amb declaracions conjunturals a la premsa”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)