Les retallades del Príncep Felip demostren que el PP aposta per un aparador no per la ciència

Quant més gran, millor. I quant més modern i futurista, millor encara. Que el projecte el redacte un arquitecte de prestigi mundial. Cal que estiga ben situat, que es veja fàcilment. S'ha de pensar en un nom d'impacte, ben rimbombant. I al front s'hi posarà algú prestigiós, que lluïsca i que no pose massa problemes (si és possible). Li abocarem molts diners, sobretot per a fer l'edifici... després ja veurem. Això sí, les coses que ho justifiquen han de sonar molt bé. "Biomedicina"? Això sona fantàstic. En definitiva, pura propaganda. La recerca els interessa ben poc i els investigadors menys. Ara, Rosado ens brinda unes declaracions impresentables en les que advoca per la "rendibilitat" de les recerques i els patrocinis privats. Van a posar les recerques finançades parcialment amb diners públics en mans directament de les farmacèutiques? Van a engreixar més els seus comptes de resultats farcits d'hipocresia i morts als països pobres? Fins quan ho consentirem?

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida porta el desmantellament del CIPF al Parlament Europeu i al Congrés dels Diputats

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts ha advertit que el tancament del Centre d’Investigacions Científiques Príncep Felip “és l’exemple paradigmàtic de la gestió del PP, basada en invertir quantitats astronòmiques de diners públics en macrocontenidors, siga d’allò que siga –culturals o científics-, important-li més el continent que el contingut, per acabar després desmantellant-los i regalant-los a la iniciativa privada. Això és el que està fent amb el CIPF. I poc o res li interessa la ciència, i menys els treballadors que a aquesta es dediquen”, arremet Torró.

Esquerra Unida assenyala que el tancament del CIPF “és una actuació perjudicial la mires per on la mires. Suposa a més de deixar a molts treballadors en el carrer i de ser un punt i final als projectes científics importantíssims del centre, és també un colp d’avís als instituts tecnològics, retallats ja fins la sacietat i que ens temem que molts van a seguir el camí del CIPF”, afirma Torró.

El diputat d’esquerres acusa al Consell de deixar en mans de les empreses privades aquestos centres i instituts. “El que està fent el PP amb el CIPF és la prova irrefutable de que la iniciativa privada és la beneficiada i que el poc que li interessa al PP de la ciència sols és allò que dona resultats econòmics rendibles”.

Fa uns mesos l’europarlamentari d’IU, Willy Meyer es va reunir amb els treballadors del Centre d’Investigació Científica Príncep Felip (CIPF), de qui escoltà la seua tremenda situació. Meyer ha anunciat iniciatives al respecte en el Parlament Europeu. Cal recordar que el CIPF és un centre finançat amb Fons Feder. Meyer també s’oferí als treballadors a ajudar-los per presentar una petició directa a la Comissió de Peticions, de la que ell mateix és vicepresident, per a tenir una audiència pública davant tots els grups parlamentaris.

De la mateixa manera, el diputat d’EUPV-Els Verds al Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, també ha presentat una bateria de preguntes, exigint a més, la intervenció del Govern per a que aquest centre d’investigacions científiques dispose dels recursos pressupostaris necessaris que asseguren la continuïtat dels seus programes de Biomedicina, Nous Fàrmacs i Medicina Regenerativa, així com no es produïsquen més comiats, es mantinga la plantilla i el personal becari.

Comentaris

  1. Ningú va donar una explicació sobre la renuncia de Basseta a Ibi. Y ara a on s'escolta la veu dels Iberut?

    ResponElimina
  2. Pues ahora si que si... Tocate...11 d’abril del 2012, a les 18:35

    Titulo: al final resultará que te equivocaste de partido

    Entrada dirigida al blog de Esquerra Unida de Ibi, o sea Basseta, o sea ninguno, o sea nada, o sea... ha bloqueado los comentarios, textual:" Los comentarios de este blog están limitados a los miembros del equipo"

    Por favor hacerle llegar este comentario. El ya sabe de que va.


    Tu entrada (de Basseta) del miércoles 19 de enero de 2011

    Mucha gente me dice lo que piensa, abierta y francamente. Llevo bastante tiempo escuchando la misma cantinela: numerosas personas me valoran bastante bien como político local, pero ... ¡si estuviera en otro partido!

    Un ejemplo reciente lo encontramos en los últimos Bandos dels Amantats, en los que en lugar de la crítica despiadada que sufrimos los concejales de la oposición el año pasado, me aludieron de forma bastante positiva, diciendo que mi forma de encarar la política había gustado a muchos, que Ibi necesita gente formada y documentada que plante cara al poder, pero ... ¡que me he equivocado de partido!

    (...)No es mi intención reprender a nadie por pensar de esta forma, únicamente pretendo hacer algunas observaciones al respecto:

    1ª)(...)sistema electoral injusto (...)

    2ª)(...) EUPV o IU, lleva mucho tiempo plantando cara a los dos partidos mayoritarios(...)

    3ª)(...)Mi partido, EUPV, es menos conocido que el PP o que el PSOE(...)No seamos ilusos, lo que no sale por la TV es como si no existiera.(...)

    4ª) EUPV (...),sin que se haya sabido capitalizar(...) no se supo explicar adecuadamente al electorado.

    5ª) Finalmente, quizás yo mismo me he centrado mucho en la política local y me he olvidado de explicar el qué, quién, cómo, cuando, dónde y porqué de EUPV. Por este último motivo voy a intentar en próximas entradas informar con algo de detalle sobre EUPV, la gente que participa en el proyecto, la posición política, el programa, etc., etc.

    (...) estoy en el partido que libremente elegí(...), con unos COMPAÑEROS trabajadores, responsables y comprometidos, "CON LOS QUE ME IRÍA AL FIN DE MUNDO".(las mayúsculas las pongo yo)

    (...)sólo pretendia que se escuchase la voz de un ibense que discrepa de la mayoría.

    (...)EUPV, "CON O SIN" Basseta, aportará trabajo, seriedad, entrega por el pueblo, transparencia y honradez en la gestión, se lo puedo asegurar.

    Comentario de José Chafino:

    (...) "Afortunadamente Basseta lo está llevando a cabo a través de este magnífico blog. Interactúa, intercambia opiniones, ve de alguna manera el sentir popular y eso le hace digno de representarnos, le hace digno como persona y como político y es algo de lo que yo personalmente me alegro y le felicito. Si se tomasen este tipo de iniciativas al nivel de comunidad y de gobierno central, otro gallo cantaría y otros aires de renovación y cambio se harían realidad. ¿Cómo se puede estar gobernando de espaldas al pueblo?. Pues esta última es nuestra triste realidad".

    El verso final de Raul Sosa:

    Y ansi nomás me despido sin completar mi concierto
    yo se que todo esto es cierto
    y lo que habrá de seguir
    callarme han de conseguir
    tan solo viéndome muerto.

    Pues ya ves Compa, como diría el Kif, lo de las razones políticas está cada vez más difícil de creer.

    Continuará...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)