Bonig segueix desentenent-se dels soterraments il•legals de residus en La Murada

El dimecres, al ple de Les Corts, vaig preguntar a la consellera Bonig pels abocaments de La Murada. La resposta va ser la de sempre: tirar balons fora. Com si la cosa no anara amb ella o amb la Conselleria de Medi Ambient. No en sabien res, va donar a entendre. Però no es cert. Com a mínim ho sabien des de gener de 2011 i no han començat a prendre alguna iniciativa fins tres anys després, quan l'Ajuntament d'Oriola (per fí!) ha començat a moure papers i ha fet alguna cosa. El millor és que hi van ser presents veïns de La Murada, membres de Vertivega, i que van poder parlar amb la Consellera després de la sessio de control. Tindrà algun efecte? Segur, el que no ho és tant és que siga suficient. El cert és que cada dia que passa la salut de la població de la Vega Baixa, en general, i de La Murada, en concret, segueix patint un risc molt elevat...

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts, Lluís Torró, ha qualificat de “injustificable” la postura de la conselleria de Medi Ambient sobre els soterraments il·legals de fem a La Murada, investigats actualment per un jutjat d’Oriola. “Bonig se n’ha eixit per la tangent a les nostres preguntes, sense assumir responsabilitats i sense explicar-nos com pot ser que la conselleria s’haja desentès durant els últims dos anys d’aquest tema. Ha estat clarament de braços creuats i cal preguntar-se per què, cosa que per descomptat no ens ha respost Bonig”, ha lamentat.

Torró ha arremès durament contra la consellera a qui ha acusat de no atendre les denúncies de veïns i grups ecologistes. “La conselleria s’ha fet, com es diu col·loquialment, “la loca” i ha fet la vista grossa a la proliferació d’abocaments il·legals en la zona, a que en Múrcia també estiga ocorrent el mateix, al vessament de lixiviats, a les afeccions ambientals, a la relació d’aquestos fets amb corrupteles – concretament l’empresa Proambiente, propietat d’Àngel Fenoll, un dels caps del cas Brugal, és qui ha executat els abocaments-, així com a la constatació d’un informe pericial en el què queda palès el perill tòxic d’aquestos abocaments per a la salut pública”.

El diputat d’esquerres ha qualificat la intervenció de Bonig de “delirant. La consellera no sap què respondre i recorre a vaguetats buides. Ha seguit desentenent-se d’aquest greu problema, el qual recordem que està ja investigant-se. Ens preguntem com és possible que tot açò haja passat davant els nassos de la conselleria i aquesta ho sàpiga tot i no faça res”. Torró ha recordat que la conselleria ha permès aquestos abocaments, els ha autoritzat, i és per tant directament responsable”, ha conclòs.

Al plenari han acudit aquesta vesprada veïns de La Murada i membres de l’associació Vertivega. “Esperem que el Consell canvie la seua actitud i escolte les seues reivindicacions”, ha manifestat Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)