El PP s’oposa a declarar la Serra d’Aitana com a Parc Natural

Segona part de la comissió. Més trista si cap. Perquè en aquest cas ens van donar la raó. Evidentment (aixó cal prendre-ho en compte per a futures ocasions) el PP també considera que l'Aitana també mereix la consideració de Parc Natural. Fins i tot, en els seus patètics arguments van dir que el que calia fer és reclamar les instal·lacions miltars del cim i donar-li un altre ús. Ja ho sabem, doncs! Van dir que no perquè no hi ha diners. Tant és que siga evident que la PNLL el que demanava era instar el Consell a que iniciara el procés o que el cost de la redacció dels documents d'ordenació (PORN) i gestió (PRUG) és ínfim, ja que s'assumeix pels propis tècnics de Conselleria. Tant és que siga palmari que aquest procés és llarg i que els costos (personal i inversions) s'haurien d'assumir en futurs exercicis pressupostaris (amb tota seguretat mai abans de l'exercici 2014). Es tracta de deixar clar (encara que no en siguen conscients) que la protecció dels espais naturals i el desenvolupament sostenible de les zones rurals d'interior no són cap prioritat per al PP. Les seues prioritats són Parc Ferrari i semblants. Això sí, Fabra va vindre a fer-se la foto a Benimarfull i a tastar cireres. Quins nasos!

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts, Lluís Torró, defensà ahir en la comissió de Medi Ambient de Les Corts Valencianes, una proposició no de llei per a declarar com a parc natural el massís d’Aitana i les serres que el circumden. El vot contrari del PP, “al·legant que no hi ha diners, ha impedit la declaració, i entenem que és una postura còmoda, perquè els tràmits podien anar iniciant-se. En resum, el PP demostra el nul interès d’aquest Consell per protegir el nostre patrimoni ecològic i mediambiental, el qual està llunys de les seues prioritats”, ha lamentat.

Torró ha recordat que el massís d'Aitana, és el més important nucli muntanyós del sud del País Valencià, amb una gran riquesa geomorfològica i paisatgística, i des del punt de vista ecològic és excepcional, amb espècies vegetals que no es troben en cap altre lloc de la comunitat, i una fauna de gran diversitat, per l'extensió de la serra, la diversitat del medi i l'escassa densitat humana.

Esquerra Unida ha lamentat el vot en contra del PP que ha impedit la declaració, “la qual cosa significa que la Serra d’Aitana seguirà en perill, amenaçada per nombrosos riscos que van des dels intents d’urbanització, fins els incendis forestals, les extraccions desorbitades d'aigua dels aqüífers, els projectes per a instal·lar-hi pedreres, o l’impacte paisatgístic que provoquen les instal·lacions militars i de telecomunicacions que coronen els cims. Així les coses, el PP deixa, com sempre, el ric patrimoni natural i cultural d'Aitana i de les serres veïnes en estat d’alerta”, critica.

Torró ha defensat la declaració de Parc Natural “per exercir una política conservacionista efectiva que protegisca l’espai natural, així com es potencie els seus valors ecològics, científics, educatius, culturals o estètics d'especial interès”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)