Esquerra Unida denuncia “l’abandonament total” del Consell a l’esport base

L'excusa és una: l'infrafinançament (de l'Estat envers La Generalitat). Però les raons, les de de veres, són múltiples, quasi incomptables. Mentre regategen en benestar social, sanitat, educació, cultura i ocupació pública, han seguit gastant-se els diners en coses prescindibles. L'esport és una mostra destacadíssima. No hi ha a penes diners i els pocs que hi han es malbaraten en "events". Les federacions esportives i els ajuntaments (responsables de l'esport base) no tenen un euro i, a més, reben les subvencions promeses amb tant de retard que quasi es pot considerar que no podran disposar dels diners promesos. Promoció de l'esport i l'activitat física? No, evidentment. Propaganda electoralista? Tota la que calga i més, tant fa si estem endeutats fins les celles.

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en Les Corts, Lluís Torró, ha presentat una bateria de preguntes a la consellera, les quals han estat vetades sense motiu, a través de les quals denúncia la “desídia monumental d’aquest govern cap a l’esport base i que no s’està desenvolupant la Llei de l’Esport que va entrar en vigor en 2011”. Demà se celebra el Dia Internacional de l’Activitat Física i Torró remarca: ”mentre l’esport base al País Valencià sobreviu en un total penúria econòmica, els grans esdeveniments esportius continuen succeint-se com el Màsters Golf i l’Open de Tennis, i emportant-se milionades de diners públics destinats a l’esport”.

Esquerra Unida ha tornat a presentar les preguntes rebutjades pel PP, “perquè entenem que la consellera Johnson ha de donar-nos explicacions molt necessàries de nombroses qüestions que van des dels motius pels quals no s’han pagat les subvencions de funcionament a les federacions esportives de 2011, amb la qual cosa aquestes han hagut demanar crèdits, fins a si els centres estan implantant programes de tecnificació esportiva, si s’està complint l’eliminació de les barreres arquitectòniques o si el Consell ha elaborat el Pla Director d’Instal·lacions esportives”, afirma Torró.

El diputat d’esquerres manifesta els seus dubtes sobre l’aplicació de la Llei de l’Esport, “ens temem que el PP el que ha fet és intentar-se llavar la cara amb aquesta normativa, per a després seguir passant olímpicament de l’esport base i continuar destinant la major part de la inversió pública en esport a competicions elitistes i totalment minoritàries, com és l’Open de Tennis i el Màsters Golf”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)