L’ensenyament musical és la primera víctima de les retallades en Educació

En primer lloc disculpeu el retràs en penjar aquesta nota en el bloc. Amb tot el que està caiguent (privatitzacions sanitàries, Calatrava, finançament autonòmic, etc.), aquest tema pot semblar menor. No ho és, però. No ho és perquè el que ha passat amb l'ensenyament musical és un exemple perfecte del que ha estat la política de La Generalitat: el que no dóna diners ni vots no interessa. Per això s'ha deixat aquest ensenyament en mans d'ajuntaments o societats. Quatre duros de subvenció i au! Fins que ha tocat estrényer's el cinturó i s'escomença per ací. Com si foren subvencions per a fer pinyates. No, es tracta d'una part essencial del sistema educatiu. On està La Conselleria?

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV afirma que els impagaments als conservatoris i centres d’ensenyament musical “és la prova de com la Generalitat menteix sense miraments i s’ha llavat les mans deixant a Ajuntaments i Societats Musicals la responsabilitat mitjançant un sistema molt fràgil de subvencions. Ara la conseqüència serà ni més ni menys que la mort de l’ensenyament musical”.

Torró afirma: “ La cadena s'ha trencat pel seu punt més dèbil. I el Consell és el responsable. És intolerable, l'ensenyament musical és una part molt important del conjunt del sistema educatiu”. Esquerra Unida considera que les propostes de Fecemac i de les Societats Musicals són molt raonables i s'han d'atendre.

Esquerra Unida reclama al Consell que encete les mesures que calguen per garantir el manteniment de l'ensenyament musical, “per evitar un altre episodi més de l'ofegament financer dels municipis”, puntualitza el diputat.

Torró afegeix: “cal canviar el sistema, que assumisca la Conselleria els conservatoris públics municipals i que es cree un sistema de concerts per al finançament dels centres privats autoritzats regits per societats sense ànim de lucre”, proposa.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)