El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

El dijous va haver una sessió maratoniana a Les Corts. Entre mati i vesprada, l'oposició va assetjar la Consellera de Turisme i Grans Esdeveniments sobre diferents assumptes: cas Nóos, Calatrava, Ciutat de la Llum, ... A mi em va tocar aquesta darrera. Però es pot dir el mateix per a totes: no respondre res del que es pregunta. Davant el merder de La Ciutat de la Llum, la Consellera no va voler aclarir dues coses importantíssimes: que passarà ara amb els pleits i amb la decisió del Tribunal de la Competència i què és el que pretenen "externalitzar" per resoldre el pou sense fons que representa aquest macrocomplex. Us en faig cinc cèntims de l'absurde: la gestió ja està externalitzada en mans d'una empresa que es diu Aguamarga en la que estan pleitejant davant els tribunals, en l'externalitzacio s'hi vol incloure el desenvolupament urbanístic previst al voltant de les instal·lacions, i, finalment, no sabem que fa l'empresa pública Ciutat de la Llum. Per a que valoreu aquesta situacio kafkiana: aquesta empresa té 17 treballadors que no sabem que fan, presenta any rere any pèrdues milionàries que s'han de torcar des dels pressupostos de la Generalitat i la pròpia Sindicatura de Comptes li retreu que no aplica els criteris legals correctes en les seues adjudicacions (principalment els de publicitat i concurrència). I la consellera com si res...

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en Les Corts ha lamentat les “escassísimes explicacions” de la consellera de Turisme, Lola Johnson, a qui Torró aquesta vesprada ha preguntat sobre la situació actual de la Ciutat de la Llum. “Ha estat decebedor no poder saber què va a passar amb aquest pou sense fons en què s’ha convertit la Ciutat de la Llum, la qual ja nasqué amb aquest destí. La consellera ens ha llançat balons fora, i el més preocupant, ens ha deixat amb el regust amarg que el Consell segueix obstinat considerant que aquest projecte faraònic era viable econòmicament”.

Torró ha preguntat a Johnson sobre diverses qüestions, entre altres, sobre el procediment judicial amb l’empresa Aguamarga, gestora de la Ciutat de la Llum i sobre les externalitzacions. “La consellera no ens ha respost a res, malgrat que té informació, i no ha obert la boca. Això és el més greu”.

El diputat d’EUPV ha criticat l’anunci d’externalitzacions que ha fet Johnson: “ens preguntem què més s’ha d’externalitzar, què fa aleshores Aguamarga? Per què s’ha unit a la Ciutat de la Llum el desenvolupament urbanístic?”, ha inquirit.

Per al diputat de la formació d’esquerres, els problemes que han rodejat a la gestió de la Ciutat de la Llum “són ja molt antics i el sector de l’audiovisual valencià, no ha sigut estimulat per aquest megaprojecte. Més bé ha passat just el contrari, perquè hi hagut un creixement de productores estrangeres però de no de l’audiovisual valencià. Aquest govern ha estat posant diners en una cosa que no funciona. Sols s’entén en eixa obsessió que té el PP d’aplicar en la seua política el vell refrany de Caballo grande, ande o no ande.”

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)