Els incendis s’apaguen a l'hivern

La política forestal del Consell és un autèntic despròposit. Un més, direu. A més de les retallades en matèria d'extínció i prevenció, que tenen l'efecte col·lateral de deixar sense feina a un bon grapat de treballadors especialitzats, es dediquen a privatitzar l'explotació dels boscos publics. I com sempre, amb una manca de transparència i de criteris que aborrona. Es tracta d'ontindre recursos com siga i d'on siga. Sense planificar i sense garantir la custòdia dels espais afectats. Un desficaci, vaja.

NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha criticat la política forestal de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, arran de l’incendi de 700 hectàrees de gran valor ecològic a Benagéber. Per a Torró, “els incendis s’apaguen en hivern”, amb la silvicultura que “protegeix el bosc i redueix l’atur”. Així, Torró has assenyalat que “ni la Conselleria de Governació fa polítiques de prevenció ni la Conselleria de Medi Ambient contribueix amb la seua política forestal al cuidat del bosc”. El diputat d’esquerres ha demanat que es pague l’espectacular deute que acumula la Generalitat amb TRAGSA i que es pressuposten recursos suficients.  

El diputat d’esquerres considera que els municipis que acullen el 54% de superfície forestal “haurien de cobrar una part del benefici que produeixen i que es pot quantificar econòmicament”. A més, Torró ha recordat que, amb freqüència, eixos municipis són “els més deprimits econòmicament i tenen moltes dificultats per a mantenir la seua població en el seu territori”.

El diputat d’EUPV ha recordat que la consellera Bonig va reconèixer en les Corts Valencianes que els monts produeixen beneficis que gaudeix tota la societat i que hauria d’implantar-se el principi segons el qual qui produeix valors ambientals ha de cobrar. Tot i així, ha assenyalat Torró, “en allò que no coincidim amb Bonig és que la via de les subhastes d’explotació de fusta incontrolades, ja que, per molts pocs diners s’atorguen unes concessions per una biomassa forestal que no està ni quantificada ni controlada”. “No és eixe el camí per a garantir el cuidat dels nostres boscos, són els ajuntaments d’aqueixes zones els que han de garantir eixos treballs”, ha explicat Torró qui també ha proposat que cobren per eixe concepte, però, ha especificat, “no menys del 10% del que aporta en riquesa”. Això, ha assenyalat el diputat, “sols es pot garantir mitjançant una xicoteta fiscalitat ecològica finalista”.

Comentaris

  1. http://paisvalencia.sirius.cat/2012/06/lluis-torro-els-incendis-sapaguen.html

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)