La gestió del nou Director General de l'Aigua (Alberto Comos) al front en la Fundació Aigua i Progrés ha sigut un desastre i no ha servit per a res

La política d'aigua basada en els grans transvasaments sembla ser història. No sols per la seua demostrada ineficàcia (qui en dubte que revise previsions i realitat del Tajo-Segura). També per la seua inviabilitat. Inviabilitat institucional, ja que les resistències territorials a fer cessions d'aigua no poden enderrocar-se en un estat democràtic autonòmic com es va fer en l'època franquista. Però també inviabilutat econòmica, almenys en el context en el que ens trobem: sols la UE pot aportar els fons necessaris per subvencionar una obra que no podrà ser mai rendible. Si ens trobem a la porta d'un rescat financer, algú creu que Europa afluixarà un euro per a una infraestructura que contradiu la pròpia essència de la Directiva Marc de l'Aigua? Evidentment per als actuals governants no hi compten gens els problemes ambientals que generaria. Per això sorprén i preocupa el nomenament de la persona que ha dirigit la fundació de la Generalitat "Agua y Progreso" com a Director General de l'Aigua. Aquesta fundació ha fet despeses milionàries en propaganda per mantindre les reivindicacions transvasistes front al govern de Madrid en l'època de Zapatero. Sembla clar que volen mantindre el miratge d'un transvassament de l'Ebre en un futur més o menys llunyà. Sostindre una posició més enllà de tota lògica i evidència no és coherència és cabuderia. I de la pitjor espècie.

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida critica el seu nomenament de director general d’Aigua de la Conselleria d’Agricultura

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en Les Corts, Lluís Torró, ha assenyalat que els antecedents del nou director general d’Aigua són “un autèntic desastre”. Per a Torró, la Fundació Aigua i Progrés ha sigut “un pou sense fons que no ha servit per a res, més enllà de realitzar propaganda del Partit Popular”. “Si l’activitat del nou director general d’Aigua seguirà la línia de la Fundació que dirigia, ens podem oblidar d’una gestió de l’aigua correcta”, ha afegit. Per al diputat d’esquerres, Comos “ha fracassat estrepitosament, i més quan el Govern central ha soterrat per complet la política hídrica basada en els transvasaments”. Torró ha lamentat que es premie “una trajectòria tan penosa”.

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’esquerres, Lluís Torró, ha criticat el nomenament del nou director general d’Aigua. Torró ha assenyalat que aquest nomenament és “una greu irresponsabilitat que simbolitza el malbaratament brutal que liderava Francisco Camps”. A més a més, Torró ha dubtat de la “capacitat i solvència de Comos per a gestionar aquesta direcció general”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)