La política del Consell respecte als incendis forestals consisteix en creuar els dits i encomanar-se a Santa Rita

Ahir es va desencadenar un incendi a Dos Aigües que, a hores d'ara, ja ha cremat més de 4.000 Ha, obligant a desallotjar a 700 veíns i amenaçant a infraestructures com la Central Elèctrica de Cortes II. La cendra arriba fins València (hui m'he sorprés amb un tuit d'un amic que reconeixia haver descobert la paraula sutja). I ja van dos anys de retalls en els mitjans d'extinció, especialment en els humans. Castellano pressumeix de l'escassa entitat dels incendis com a prova de l'encert en la seua política. Si les coses no canvien molt enguany pot resultar terrible. L'any passat va acompanyar la climatologia però aquest estiu no ha començat amb massa bon peu. Si es desencadenen dos o tres incendis de certa entitat el resultat pot ser catastròfic. Però no us preocupeu, ja s'encarregaran de sumar, restar, dividir i multiplicar el que calga per presentar unes xifres carregades amb dos dits de maquillatge ben espès. I, per suposat, la culpa serà de la fatalitat, el destí o l'obrer, que l'ha fet de mala gana.

NOTA DE PREMSA

Torró reclama al conseller Castellano que corregisca i augmente els recursos i mitjans “per evitar una catàstrofe aquest estiu”

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’EUPV, Lluís Torró ha mostrat la seua preocupació pel discórrer de l’incendi a Dos Aigües. “Un foc d’aquesta envergadura requereix de molts mitjans i recursos, tal i com estem comprovant. Davant aquest fet, queda en evidència la retallada tan brutal que ha fet el Consell en la seua política de prevenció i extinció d’incendis. Si es produeix altre incendi de la mateixa magnitud, hi haurà moltes dificultats perquè els mitjans són escassísims”, adverteix.

Torró ha assenyalat al conseller Serafin Castellano com a responsable “d’una política sota mínims, que està deixant en una situació d’extrema vulnerabilitat a la nostra superfície forestal davant un estiu que es preveu molt càlid. No pot ser que Castellano no rectifique les seues errades. Li demanem que augmente d’immediat els recursos, mitjans i personal dedicats a la prevenció i l’extinció d’incendis, per evitar que un foc com el de Dos Aigües es repetisca en breu”. El grup parlamentari d’esquerres ha sol·licitat també informació exhaustiva sobre aquest incendi.

Per a Esquerra Unida, hi ha una “absoluta insuficiència en personal d’extinció, i una manca de planificació en matèria de prevenció que no pot realitzar-se perquè no hi ha recursos. Les retallades del govern del PP s’han encebat totalment en aquesta matèria”, subratlla Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)