L’informe de l’AVETID és la certificació de mort del teatre valencià

Aquesta setmana l'Associació Valenciana d'Empreses de Teatre i Circ (AVETID) ha presentat un informe que no deixa lloc a dubtes: la Generalitat (i Teatres de la Generalitat, més concretament) estan acabant amb el teixit empresarial del teatre valencià. No és res nou. De fet, des d'EUPV hem vingut denunciant aquesta situació des de fa més de dos anys. El que és nou és la claredat i la contundència de les xifres que ofereixen. No he trobat cap link directe a l'informe, però aquesta notícia és la que més detalls ofereix. Amiguisme, manca de professionalitat, nul control de la despesa, agressió a la independència dels agents culturals,... Tot això i una mica més. La cultura molesta i els artistes independents incomoden els poders establerts.

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida reclama la destitució immediata de Gil Lázaro “qui sembla que actua amb el mateix llibre d’estil que Consuelo Císcar”

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’EUPV en les Corts Valencianes ha assenyalat que l’anàlisi econòmic presentat per l’Associació Valenciana d’Empreses Productores de Teatre i Circ (AVETID) “és demolidor i deixa palès la nefasta gestió de Gil Lázaro en els últims anys al front de Teatres de la Generalitat. Malauradament, la milionària despesa no ens sorprèn en absolut. Des d’EUPV portem anys advertint del desficaci en la gestió econòmica, dels retards i dels diners malbarats. Demanem a Fabra i a Johnson que actuen en conseqüència i aparten d’una vegada per totes a Gil Lázaro d’una institució que ha acabat matant”, critica.

Torró ha lamentat que Teatres de la Generalitat “estiga en aquestos moments absolutament manipulada, i oferint megaproduccions que haurien de deixar-se al sector privat. Gil Lázaro s’ha dedicat a instrumentaritzar-la i a acumular un deute galopant que poc té a veure amb la gestió directa dels teatres”.

El parlamentari d’esquerres acusa a la directora de Teatres de ser “una espècie de Consuelo Císcar II, actua amb el seu mateix llibre d’estil, guiant-se per criteris partidistes i interessats i no per la gestió cultural justa i equilibrada”.

Torró afirma que Gil Lázaro “s’ha carregat el circuit i ha danyat fins l’extenuació al sector, per això exigim al president Fabra i a la consellera Johnson que prenguen mesures urgents, destituisquen a Gil Lázaro i si realment estimen el teatre valencià executen un gir copernicà en la seua política, per a invertir en ell i protegir-lo”, reclama.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Qualitat democràtica i vergonya aliena