El FROB hauria d’haver facilitat la conversió de la CAM en una fundació per a mantindre l'obra social

Hui ens hem despertat amb una notícia molt trista. Tots els mitjans de comunicació destacaven que l'assemblea de la CAM (del que queda de ella, hauríem de dir, en realitat) ha iniciat el procés de la seua dissolució. I el més greu és que són els administradors del FROB, és a dir, el govern d'Espanya els qui semblen els principals artífexs d'aquesta decisió. Lamentable. Per a que puga entendre de què estem parlant hem de pensar que l'únic que li quedava a la CAM després de vendre el seu negoci financer al Banc Sabadell era l'Obra Social i... les quotes participatives. Sobre aquestes resulta evident que caldria posar-hi damunt la taula alguna solució urgent que preserve els diners dels xicotets estalviadors estafats (és difícil definir d'una altra manera), Sols ho pot fer el govern: amb diners o amb normativa. I sobre l'Obra Social, penseu que és un tema molt complex. Segur que a la majoria de les ciutats del sud del país hi ha algun edifici o entitat que depén d'aquesta obra, penseu-hi. Qui se'n farà càrrec a partir d'ara?

NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Lluís Torró, considera una “notícia lamentable” la desaparició de la CAM. “El FROB és un organisme públic i el que hauria de fer és facilitar la conversió a l’obra social”, ha explicat Torró. Per al portaveu adjunt d’EUPV, el procés de liquidació de la CAM implica dos problemes principals: l’eliminació de l’obra social i l’abandonament dels clients que han patit les quotes participatives. Finalment, Torró ha assenyalat que simplement es tracta del tancament del cercle: “assistim a la desaparició de la caixa per obra i gràcia del PP valencià”, ha postil·lat.

Torró considera que el tema de les quotes participatives s’ha de resoldre: “si hi ha diners per a rescatar els bancs caldria que hi hagueren recursos financers pe a resoldre l’abandonament dels clients propietaris de les quotes participatives, que és una gota d’aigua en l’oceà de diners per a la intervenció dels bancs”. Atès que el problema deriva de que les quotes participatives són un producte que només poden emetre les caixes d’estalvis, el diputat d’esquerres ha demanat que l’Estat “realitze les modificacions legislatives pertinents o que execute una compensació directa als afectats”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)