Esquerra Unida exigeix explicacions sobre el segon brot de legionel•la a un hotel de Calp

La Conselleria acaba de tancar (per segona vegada en pocs mesos) un hotel de Calp per haver-hi detectat un brot de legionel·la. Què voleu que vos diga, açò ja cansa. A Alcoi hem patit una dècada en la que a base de matar mosques amb míssils han aconseguit que el problema disminuira de forma sensible. Quan rasquem, en realitat els grans brots van desaparèixer amb el tancament d'una fàbrica tèxtil en la que es va acabar descobrint una torre de refrigeració clandestina, després d'anys de control i d'acabar amb qualsevol humidificador en funcionament a la ciutat (castigant de pas un sector productiu que ja estava prou fotut abans d'això). El cas d'Alcoi resulta complex d'abordar perquè les recurrències del brot tenen una causa fonamentalment ambiental. Però a Calp estem davant d'un tema molt diferent: un edifici, un espai tancat amb uns circuits d'aigua molt determinats i controlables. No és gens normal que hi tornen a haver brots. I el pitjor és que, de nou, com a Alcoi, la Conselleria prefereix minimitzar la informació. Recurs pràcticament inútil quan tothom sap de qui hotel es tracta. Potser acaben aconseguint, com a Alcoi, estigmatitzar tota una població que depèn de les visites per a la seua supervivència. Esperem que no entropessen dues vegades amb la mateixa pedra.

NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’EUPV, Lluís Torró ha qualificat “d’increïble que hagen passat sols cinc mesos des de l’últim brot de legionel·la a aquest hotel de Calp, i que es torne a repetir la mateixa situació: la de l’opacitat informativa i gens tranquilitzadora”. Torró, qui ha demanat ja la compareixença del conseller Rosado en Les Corts, ha reclamat també que es faça públic l'estudi epidemiològic “per tal d'aclarir tots els extrems i evitar la desinformació”.

Torró subratlla: “no podem permetre que ocòrrega el mateix que Alcoi, on durant massa temps les autoritats sanitàries practicaren una política informativa absurda. Demanem que es facen públic els estudis sobre aquest brot de legionel·la –el segon en sols cinc mesos i en el mateix lloc- per tal d'informar adequadament i responsablement a la població de la forma més àgil, breu i documentada que siga possible”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)